Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Krčmář udělal před MS výborný trénink, tam problém není, věří Moravec

Ondřej Moravec je během biatlonového mistrovství světa v týmu expertů České televize. Jeho zasvěcený pohled je o to důležitější, protože s týmem je stále v úzkém kontaktu. O problémech Michala Krčmáře před sezonou tak trojnásobný olympijský medailista věděl od samého počátku. Moravec je přesvědčen, že česká jednička je na šampionát připravena dobře a do dalších závodů je potřeba i trochu porce obligátního štěstí.

Michal Krčmář
zdroj: ČTK

Po trestném kole Krčmáře při úvodní střelbě vleže přišli Češi ve středeční smíšené štafetě o šanci na dobrý výsledek a nakonec skončili na 14. místě. Krčmář hned hlásil, že se pokusí na závod zapomenout a nenechat se jím ovlivnit do dalšího průběhu šampionátu v Novém Městě na Moravě.

"Byla tam vidět tíha okamžiku, do toho možná ne úplně ideální lyže, a to jsou věci, které člověka sráží. A on tam nechce jet v prvním kole na chvostu a ztrácet. Když je naplánován průběh, který není ideální, člověka to hrozně ovlivní," ví Moravec.

Krčmář, který ze současného týmu jako jediný absolvoval poslední MS na Vysočině před 11 lety, chyboval hned v úvodu. Po prvních pěti ranách vleže mu zbyly dva terče. Se třemi náhradními náboji ale dostřelil jen jeden.

Jak se Ondřej Moravec cítí v roli experta ČT sport? POSLECHNĚTE SI:

"Nemyslím, že to bylo pod tlakem. Zodpovědnost, když jedete za tým, je samozřejmě větší, ale nepřišlo mi, že bych se cítil sevřenější. Prostě jsem to nezvládl. Sám tu položku nedokážu vyhodnotit. Musím si to rozebrat s trenérem. Nechci se v tom víc babrat," řekl Krčmář.

Ten si před sezonou prošel virovou nákazou tzv. cytomegaloviru, tedy podobným onemocněním, které v minulosti několikrát sužovalo i Moravce.

"Je to pravda, prošel jsem si tím dvakrát. Musím říct, že jsem s Michalem byl v kontaktu, když to úplně začínalo, což byla náhoda. Byl jsem s juniorama na Pokljuce, jeden den jsem se stavil v Ramsau a tam to začínalo, to byl nějaký červen. Ale naštěstí se to povedlo zachytit v hodně raném stadiu, takže pocity, které jsem měl já, Michal nezažil zaplaťpánbůh," pokračuje Moravec v rozhovoru pro Biatlon fokus podcast ČT sport.

"Pauza tam byla, trénovat nemohl, na druhou stranu začátek sezony jsme viděli, že to mělo slušnou úroveň. Spíš tam jde o nastavení jeho, jak si to hodně pustí do hlavy, zda ho to ovlivňuje, že cítí, že tělo neregeneruje jako dříve, a zda ho to sráží psychicky. Říct, že se tím nebude zabývat, to zkrátka není možné, člověk to vytěsní složitě. Ale pokud tělo funguje dobře, nevidím v tom zásadní problém," doplňuje Moravec.

Je si jistý, že Krčmář je připravený skvěle. "Před mistrovstvím světa vynechal závěrečné soustředění v Anterselvě, ale to protože třeba měl pocit, že je trochu unavenější. Ale trénink podle mě udělal výbornej, tam problém není," tvrdí Moravec.

Krčmář se na start šampionátu postaví znovu ve sprintu. "Je tady tolik závodů, že si to musím vyhodnotit a jít okamžitě dál, abych si to nenesl do dalších závodů," uvedl. Přímý přenos sledujte od 16:30 na ČT sport a ČT sport Plus.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články