Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Euro Hockey Tour mužů 2023/2024

Johannes Thingnes Bö vyrovnal rekord Björndalena. Krčmář skončil čtyřiadvacátý

Závěrečnou tečku za MS v Novém Městě na Moravě udělali biatlonisté v závodu s hromadným startem. Nejlépe se s tratí vypořádal Johannes Thingness Bö, jež další zlatou medailí vyrovnal rekord legendárního krajana Ole Einara Björndalena. Nejlepším z Čechů byl čtyřiadvacátý Michal Krčmář, Tomáš Mikyska dokončil šestadvacátý. 

Závěrečnou tečku za letošním MS v Novém Městě na Moravě udělala třicítka nejlepších mužů v závodu s hromadným startem. Před domácími fanoušky do závodu nastoupili Tomáš Mikyska a Michal Krčmář.

Úvodní střelba se však českým biatlonistům nevydařila podle představ. Tomáš Mikyska musel stejně jako před ním Markéta Davidová na jedno trestné kolo, Michal Krčmář dokonce na dvě. Čistě naopak odstřílel Francouz Quentin Fillon Maillet a spolu s Norem Tarjeiem Bö se přetahovali o vedoucí příčku.

"Po první ležce to bohužel bylo už dost rozdané. Jakmile v masáku začnete dvojkou, těžko pak něco doháníte. Mrzí mě to, ale zároveň jsem do posledních metrů bojoval naplno a snažil se odevzdat vše," uvedl Krčmář. 

Mikyska udělal o jednu chybu méně, jen poslední položku vynuloval, a byl o půl minuty pomalejší. "Už když jsem se dnes probudil, cítil jsem, že to nebude úplně ono a na té střelbě to bylo cítit. Celkově jsem ale se šampionátem spokojený. Ze začátku mě trenéři chtěli postavit jen do štafety, nakonec jsem to odjel všechno a ještě si zajel nejlepší výsledek v kariéře," řekl Mikyska, který se při dojezdu i symbolicky poklonil divákům. "Trochu jsem si to chystal. Atmosféra byla neskutečná, tak jsem jim chtěl poděkovat," uvedl.

Střelecké trápení Tomáše Mikysky pokračovalo i na první stojce, po které musel na další trestný okruh. Michal Krčmář zvládl bezchybně a posunul se na dvaadvacáté místo.

Johannes Thingnes Bö se po chybě Fillon Mailleta posunul do vedení. Osamocený navyšoval svůj náskok a na střelnici před závěrečnou položkou přijížděl s náskokem deseti vteřin před Andrejsem Rastorgujevsem. Jeho bratr Tarjej ve dvojici s Fillonem Mailletem ztráceli dalších dvacet vteřin.

Johannes Thingnes Bö odstřílel poslední střeleckou položku čistě, rovněž i Rastorgujevsen. Ten se svým výkonem postaral o historicky první lotyšskou biatlonovou medaili. Fillon Maillet vyrážel za vedoucí dvojicí po chybě Tarjeje Bö osamocen. Své vedení si již do cíle pohlídal a vyrovnal tak rekord legendárního Ole Einara Björndalena.

Mistrovství světa v biatlonu v Novém Městě na Moravě – závody s hromadným startem:

Muži (15 km): 1. J.T. Bö (Nor.) 34:50,2 min. (1 tr. okruh), 2. Rastorgujevs (Lot.) -15,1 (0), 3. Fillon Maillet (Fr.) -33,0 (1), 4. T. Bö (Nor.) -42,1 (2), 5. Claude (Fr.) -1:02,5 (2), 6. Fak (Slovin.) -1:10,9 (1), ...24. Krčmář -2:52,2 (4), 26. Mikyska (oba ČR) -3:23,5 (3).


Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články