Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Johannes Bö obhájil ve stíhačce zlato z Oberhofu, Christiansen tlak neustál

Norská dominance v mužských závodech na mistrovství světa v biatlonu v Novém Městě na Moravě pokračuje. Seveřané přetavili výhodu ze sprintu a ve stíhačce znovu opanovali medailové pódium. O triumfu Johannese T. Böa rozhodla závěrečná střelecká položka vstoje, na které nezaváhal, zatímco do té doby vedoucí Vetle S. Christiansen chyboval dvakrát. Nakonec na něj zbyl bronz, stříbro bral na trati čerstvější Sturla H. Laegreid.

Přitom Christiansen měl závod dobře rozjetý. Po prvních dvou střelbách měl na svém kontě nulu a jel do čela závodu s půlminutovým náskokem. První zaváhání však přišlo na úvodní stojce a zdržení na jednom trestném okruhu. Definitivně přišel Christiansen o vedoucí místo po závěrečné střelecké položce, kde minul hned dvakrát.

Naopak Johannes Bö zastřílel na stojce čistě a vyjížděl ze stadionu pro zlato. Také proto, že jeho starší bratr Tarjei Bö předvedl čtyři chyby a totálně si pokazil do té doby čistý závod. Tarjei se nakonec propadl až na konečnou pátou příčku. Na druhé místo poskočil Laegreid s celkovými dvěma nepřesnostmi, Christiansen za ním v cíli zaostal o deset sekund. Dominanci Norů potvrdil čtvrtou pozicí Johannes Dale-Skjevdal.

Z českých reprezentantů byl nejlepší Michal Krčmář, jenž se třemi chybami dojel osmnáctý, ale polepšil si oproti sprintu jen o jedno místo. Tomáš Mikyska skončil 27. (tři chyby), Jakub Štvrtecký obsadil 47. místo (8). Jonáš Mareček vynechal závod kvůli zánětu dutin.

"Mohlo to být veselejší," řekl po závodě Krčmář. "Bylo to docela náročné. Protože na nástřelu jsem odcházel a vítr fakt vanul. Byl jsem připraven cvakat. Pak zase vítr takřka přestal. Takže jsem nejdřív cvakal na uklidnění, pak se zase trochu rozfoukalo, tak jsem vracel. Byl jsem z toho takový trošku roztěkaný na tu první položku, ale povedlo se," hodnotil podmínky při úvodní ležce, na které strávil téměř čtyřicet sekund.

Mistrovství světa v biatlonu v Novém Městě na Moravě – stíhací závod:

Muži (12,5 km): 1. J. T. Bö 32:36,9 (3), 2. Laegreid -28,7 (2), 3. Christiansen -38,5 (3), 4. Dale-Skjevdal -54,0 (3), 5. T. Bö (všichni Nor.) -1:20,9 (4), 6. Samuelsson (Švéd.) -1:28,3 (3), ...18. Krčmář -3:20,9 (3), 27. Mikyska -4:26,6 (3), 47. Štvrtecký (všichni ČR) -6:42,1 (8).

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články