Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Thomas Cup 2024

Jedničky bolí. Davidová dobojovala sedmý závod na MS a ve finiši děkovala divákům

Na Vysočina Arenu se usmálo slunce. V prudce jarních podmínkách nezažívaly biatlonistky v závodu s hromadným startem vůbec nic snadného. Jediná z českých účastnic Markéta Davidová zapsala na prvních třech položkách jedničku a rozloučila se nulou. "Takové mrzuté," shrnula lakonicky v cíli česká reprezentantka.

Markéta Davidová v cíli závodu s hromadným startem na MS
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Svoboda

Nebyly to vůbec daleké rány. První vylétla mimo na šest hodin, desátá na tři. "Možná trochu uspěchaná na spoušti," glosoval bezprostředně po střelbě expert ČT Vlastimil Vávra. Na první stojce patnáctá rána velmi těsná na šest hodin.

"Štěstí při ní nestálo," podotkl spolukomentátor Ivan Masařík.

A to potvrzovala i sama Davidová: "Kdybyste se zeptali Egila s Mattem, tak se vždycky jenom smějí, že štěstí na mé straně není a musím si to vždycky vydřít. Tak je mi to asi souzené."

V běhu ztratila na nejlepší Braisazovou-Bouchetovou více než minutu a čtvrt. "Závod to byl nádherný, podmínka je taková, že rozdíly tam jsou v běžecké části velké. Jedničky ale tady v biatlonu neplatí, na rozdíl od školy, a tady nás bolí," shrnul sportovní ředitel Ondřej Rybář pro ČT.

"V konkurenci a v tom, jak se závod vyvíjel, by bylo dobré tam mít zásahů více, ale na Markétě oceňuju, že se do závodu položila a vydala ze všech sil. Snažila se odevzdat maximum," glosovala ve studiu ČT Gabriela Soukalová.

Po poslední střelbě už jela Davidová téměř osamocená, přesto nechtěla nic vypustit. Ve finiši byl i čas na děkovná gesta a potlesk. "Snažila jsem se celé kolo, Belgičanka přede mnou nebyla daleko, ale tady na kopci, když jsem viděla, že už s tím nic neudělám, jsem si řekla, že to nemá cenu tlačit do posledního metru, tak jsem si to užila," řekla k rozlučce s novoměstskými zaplněnými tribunami.

Atmosféru po každém závodu chválila a užívala si ji plnými doušky až do konce. "Moc fanouškům děkujeme za celých 14 dní, že nás podporovali, a doufám, že se tu uvidíme příští rok," podotkla česká jednička na šampionátu s připomínkou už na další zastávku Světového poháru v příští sezoně.

Poněkolikáté zopakovala, že toho "má plné kecky". Absolvovala na mistrovství vše, co se dalo. Program je tedy zcela jasný.

"Teď si dám dlouhé volno, v neděli zase odjíždíme. Teď bude nejdůležitější si odpočinout," naznačila před závody v Oslu a zámořskými zastávkami v Soldier Hollow a Cannmore.

"Amerika a Kanada bude náročná, letíme tam ještě o kus později, bude to křest ohněm," dodala Davidová.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články