Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hlavně když to bude padat, přeje si Davidová. Urve Simonová další zlato?

Po dni volna je na mistrovství světa připraven vytrvalostní závod biatlonistek. Chybět v něm nebudou ani čtyři Češky v čele s Markétou Davidovou, která se v této disciplíně stala tři roky nazpět mistryní světa. Recept? Přesná střelba. A pak se uvidí. Přímý přenos sledujte na ČT sport a ČT sport Plus od 16:40.

Davidová si ve stíhačce v Novém Městě na Moravě polepšila o osm míst na devátou pozici a vytrvalostní závod, kde na loňském MS v Oberhofu dojela po třech chybách desátá, vyhlíží s pokorou.

Je podle ní zásadní hlavně rozvrhnout síly.

Závod je dlouhý, má čtyři položky, za netrefení se přičítají trestné minuty.

"Trať je náročná a bere síly," doplnila s tím, že důležité bude nepřepálit první kolo.

"Beru to jako normální závod, jako každej jinej. Furt dělám ty věci stejně, ale v neděli to padalo, tak jsem byla ráda, že se to občas vrací, ta práce, kterou se snažím dělat. Cíl je v ní pokračovat," řekla pro ČT sport.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih zkráceného vytrvalostního závodu biatlonistek SP v Anterselvě

S Davidovou, která vyrazí hned v úvodu jako třetí, budou na trati i Tereza Voborníková, Jessica Jislová a Lucie Charvátová. Ta nedokončila nedělní stíhačku, když se na třetí položce netrefila ani jednou a kvůli dojetí o kolo byla stažena ze závodu.

V sezoně se zatím jely dva vytrvalostní závody. Ještě v listopadu zvítězila ve švédském Östersundu Italka Lisa Vittozziová.

I s jednou chybou dojela o setinu vteřiny rychleji než bezchybná Franziska Preussová z Německa. Třetí byla její krajanka Vanessa Voigtová. Z Češek skončila v úvodu SP na bodech jen třicátá Voborníková.

Anterselva kvůli náročnosti závodů hostila zkrácené individuály. Ženy tak místo 15 jely "pouze" 12,5 kilometru.

Markéta Davidová
zdroj: ČTK

Po stoprocentním výkonu na střelnici se mohla z životního úspěchu radovat Švýcarka Lena Haeckiová-Grossová. Zbylá dvě místa obsadily Francouzky Julia Simonová a Lou Jeanmonnotová.

A právě Simonová je jednou z velkých favoritek vytrvalostního závodu v Novém Městě na Moravě, kde vyhrála, co se zatím dalo.

Vedle smíšené štafety rovněž sprint a navíc obhájila světový titul i ve stíhačce. Z Češek se v Anterselvě nejvíce dařilo jedenácté a bezchybné Jessice Jislové.

Podaří se jí prodloužit vítěznou sérii? "Odpočinu si, zkusím usnout a uvidíme. Nechci být pod tlakem. Když si obléknete dres, vždycky chcete zajet perfektní závod," uvedla Simonová na tiskovce po zisku zlata ve stíhačce.

Titul bude obhajovat Švédka Hanna Öbergová, která byla zatím ve Vysočina Areně osmá ve sprintu a následně zaznamenala ve stíhacím závodu posun o tři místa. Se smíšenou štafetou vybojovala na úvod šampionátu bronz.

Češky v akci – vytrvalostní závod:

Markéta Davidová (3), Tereza Voborníková (43), Jessica Jislová (61), Lucie Charvátová (88).

Zdroj
ČT sport, ČTK, biathlonworld.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články