Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Thomas Cup 2024

Francouzky ovládly i závěrečný závod, zvítězila Braisazová-Bouchetová. Davidová dojela patnáctá

I závěrečný závod s hromadným startem patřil francouzským biatlonistkám. Po bezchybné střelbě zvítězila Justine Braisazová-Bouchetová před Lisou Vittozziovou. Markéta Davidová po třech trestných kolech dokončila na patnáctém místě. 

Mezi třicítkou nejlepších biatlonistek do závěrečného závodu letošního MS nastoupila jediná Češka Markéta Davidová. Favorizované Francouzky na čele s Justine Braisaz-Bouchetovou a Julií Simonovou se již na prvním okruhu pokusily roztrhat startovní pole.

Vedoucí francouzskou dvojici rozdělila až druhá střelba, po které musela na trestný okruh Julie Simonová. Druhou minelu svou poslední ranou přidala i Markéta Davidová, jež se stále pohybovala okolo dvacátého místa. 

Česká jednička se trápila i na první stojce. Až poslední položku zvládla Davidová bezchybně a poskočila tak na patnácté místo.

"Dneska to bylo na střelnici mrzuté, ráda se podívám na video, co se stalo," uvedla v cíli Davidová. "Všichni i já jsme asi doufali v lepší výsledek, ale když si vezmu, jak se ta sezona vyvíjela, tak jsem ráda, že mě to zase bavilo a našla jsem trochu zpátky střelecké sebevědomí. Jsem ráda, že jsem zakončila nulou," dodala.

Perfektní střelbu v závěrečném závodu předvedla Braisazová-Bouchetová i na poslední položce, čímž stvrdila svůj dnešní triumf. Jediná Lisa Vittozziová dokázala rozdělit francouzské trio na čele závodu. 

"Byl to perfektní závod v perfektní atmosféře. Poslední dobou jsem toho moc nenaspala, ale dneska to vůbec nevadilo. Poté, co jsem trefila poslední terč, všechno ze mě spadlo. Cítila jsem jen čistou radost. Možná to byl můj nejlepší závod vůbec," uvedla Braisazová-Bouchetová, která před rokem porodila dceru.

"Nevím, jestli chápe, proč pořád chodím pryč. Jsem ráda, že na některých závodech může být se mnou. Manžel přerušil kariéru, abych já mohla dál závodit. Je to ohromné. Těhotenství a pauza mi hodně prospěly. Znovu jsem se našla, získala jsem více sebevědomí," pochvalovala si vítězná Francouzka.

"Necítila jsem se ráno moc dobře, ale s dnešním výkonem jsem spokojená. Francouzky jsou ve skvělé formě, o to větší má pro mě stříbro cenu," hodnotila závěrečný závod Vittozziová.

"Kulisa je neskutečná, chci divákům moc poděkovat a doufám, že se zde uvidíme i příští rok," uzavřela Davidová. 

Mistrovství světa v biatlonu v Novém Městě na Moravě – závody s hromadným startem:

Ženy (12,5 km): 1. Braisazová-Bouchetová (Fr.) 34:37,2 min. (0 tr. okruhů), 2. Vittozziová (It.) -31,2 (0), 3. Jeanmonnotová -56,7 (1), 4. Simonová (obě Fr.) -1:24,9 (3), 5. Voigtová (Něm.) -1:29,7 (0), 6. Hauserová (Rak.) -1:36,9 (1), ...15. Davidová (ČR) -2:28,8 (3).

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články