Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Francouzi jsou opět zlatí, tentokrát ve smíšených dvojicích. Davidová s Marečkem desátí

Francouzský biatlon slaví další zlato z mistrovství světa. Quentin Fillon Maillet a Lou Jeanmonnotová zvítězili v závodě smíšených štafet dvojic. Stříbrný skončil italský tým, bronz patří Norsku. Jonáš Mareček s Markétou Davidovou skončili na domácí půdě v Novém Městě na Moravě desátí. 

Jak závod probíhal?

Jonáš Mareček šel na trať jako první, český tým si od něj sliboval stabilní střelbu, což ale mladý biatlonista nepotvrdil a musel hned v úvodu dvakrát dobíjet. Čelo závodu bylo pryč a domácí reprezentanti se ocitli v defenzivě. Mareček navíc poté musel ještě na trestné kolo a předal Markétě Davidové až na dvaadvacátém místě.

Česká jednička tak před sebou měla plné ruce práce. Na novoměstské trati si polepšila po první položce o pět míst a na druhé o další čtyři, čímž se smíšený tým vyhoupl na hranici první desítky. Bylo na Marečkovi, aby napravil dojem po nepovedeném prvním úseku. Ve vedení se stále drželi Francouzi, i když norský tým s dvojicí Ingrid Tandrevoldová a Johannes Bö jim šlapal na paty.

Poslechněte si nový Biatlon fokus podcast s komentátory Michalem Dimitrovem a Ivanem Masaříkem.

Marečkovi se ovšem příliš nepovedla ani druhá část jeho závodu a po třech dobíjeních bylo znovu na Davidové, aby posunula české barvy nahoru – a třeba je dostala i mezi nejlepších osm štafet, čímž by padlo dosavadní maximum na mistrovstvích světa. Tak vysoko to nakonec nedopadlo. Davidová dovezla český tým do cíle na desátém místě.

Souboj Francie s Norskem gradoval mezi Tandrevoldovou a Lou Jeanmonnotovou. Francouzka přestála i technické problémy během střelby vleže, a protože zvládla i stojku, dovezla svůj tým, který s ní tvořil Quentin Fillon Maillet, k dalšímu zlatu. Naopak Tandrevoldová selhala, musela dokonce na trestný okruh a nakonec dojela až bronzová, když se před ni dostali Italové.

Mistrovství světa v biatlonu v Novém Městě na Moravě:

Smíšené dvojice: 1. Fillon Maillet, Jeanmonnotová, (Fr.) 36:21,7 (0 tr. okruhů + 3 dobíjení), 2. Giacomel, Vittozziová (It.) -24,6 (0+5), 3. J. T. Bö, Tandrevoldová (Nor.) -27,4 (1+7), 4. Samuelsson, H. Öbergová (Švéd.) -1:00,9 (1+12), 5. Hartweg, Häckiová-Grossová (Švýc.) -1:01,1 (0+6), 6. Strelow, Voigtová (Něm.) -1:04,6, ...10. Mareček, Davidová -1:33,7 (1+10).

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články