Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Davidová: Singl-mix? Dobrý závod. Mareček: Tu desítku nám zajistila Makula

Po desátém místě ve smíšených dvojicích na mistrovství světa měli Markéta Davidová a Jonáš Mareček poněkud odlišné pocity. Zatímco Davidová byla s výkonem spokojená, Mareček si přál lepší výsledek a litoval trestného kola po první střelbě vestoje. Pravděpodobně se na něm podepsal i výpadek po prodělaném zánětu dutin. Přímé přenosy a zpravodajství z MS sledujte na ČT sport a ctsport.cz.

Markéta Davidová a Jonáš Mareček v singl-mixu na MS
zdroj: ČTK

Štafetu držela Davidová, která minula ze čtyř položek pouze dvakrát. A jak přiznala, byl to masakr. "Z této disciplíny jsem měla trochu strach, ale vlastně to nebylo tak špatné, jak jsem si myslela," uvedla.

"V tomhle závodě není ani moc čas si cokoliv uvědomit. Je to tak rychlé, že se člověk nestihne ani nadechnout, a už se zase něco děje. Ale jako byl to mazec," doplnila.

Díky desátému místu zaznamenali druhý nejlepší český výsledek v historii disciplíny na MS. "Myslím, že to nebyl špatný závod. Desáté místo nezní nějak super dobře, na druhou stranu tyhle štafety prostě nějak jezdit neumíme. Kdyby se udělala analýza a ten závod se rozkouskoval, tak se třeba nepovedla jen jedna položka. Myslím, že to byl dobrý závod," uvedla sedmadvacetiletá závodnice.

Davidové pomohly také zkušenosti z prosincové exhibice na stadionu Schalke v Gelsenkirchenu, kde se tradičně jezdí na konci roku v podobném formátu.

"Myslím, že se tam střílí ještě o to rychleji. Je to ale i jiné v tom, že se tam nedobíjí a rovnou se jezdí na trestná kola. Je to malinko jiný typ závodu. Myslím, že mi to ale do budoucna nepřijde úplně špatné, protože člověk je tady potrestán dvakrát, když nedobije," řekla Davidová.

Česká reprezentantka absolvovala pátý závod v osmi dnech a věří, že jí ještě zbydou síly do dalšího programu. V sobotu bude startovat ve štafetě žen a o den později pojede závěrečný závod s hromadným startem.

"Řešili jsme to s Egilem (trenérem Gjellandem, pozn. red.) a trošku jsem dala na jeho úsudek, že by to nemělo hrát roli. Když mi potom řekl, že mám jet, tak jsem neprotestovala," dodala Davidová.

"Nebyla to podařená premiéra. Přál bych si, kdyby ten můj výsledek byl lepší. Makula odvedla skvělou práci, to nám zajistilo alespoň to desáté místo," řekl Mareček.

"Určitě máme na to, abychom v této disciplíně předváděli daleko lepší výsledky. Myslím, že i pro mě tohle může být dobrý závod, protože když na to mám, tak mi tahle krátká trať relativně svědčí. Bohužel nebyl ten den. Musím být fyzicky i psychicky fit a to teď nejsem," doplnil Mareček.

Do závodu vstupoval po výpadku kvůli nemoci. Vynechal stíhací i vytrvalostní závod a zdravotní potíže se na něm podle jeho slov projevily. S běžeckým časem spokojený nebyl, navíc musel po úvodní střelbě vestoje na trestné kolo.

"Nevím, co se tam stalo. Měl jsem toho dost, takže to na té střelbě bylo znát. Je možné, že ten výpadek hrál velkou roli. Těžko se mi to hodnotí. Fakt nevím, čím to bylo, ani kde byly chyby na střelnici," podotkl Mareček.

"Měl jsem prášky, naštěstí to nesestoupilo do krku ani nikam blíž. Zůstalo to jen v těch dutinách, ale značně to omezovalo dýchací schopnosti těla, které jsou samozřejmě pro lyžování potřeba. Tělo to také vyčerpalo. Ty dva dny jsem se cítil fakt mizerně," doplnil.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články