Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Bojuju dál, hlásí před stíhačkou Krčmář. Davidová: Chyby chci vylepšit

Z nejlepších pozic do stíhaček mistrovství světa vyrazí biatlonistky Francie a závodníci Norska. Francouzky obsadily ve sprintu první čtyři místa. Mezi muži se nejvíce dařilo Sturlu Holmu Laegreidovi. Markéta Davidová jako nejlepší Češka vyjede ze sedmnácté pozice se ztrátou minuty a jednačtyřiceti sekund na čelo. Přímé přenosy sledujte už od 14:00 na ČT sport a ČT sport Plus.

Úřadující mistryně světa z loňské stíhačky v Oberhofu Simonová může v neděli v Novém Městě na Moravě přidat už třetí zlato, z toho druhé individuální. Zvítězila s náskokem 4,9 sekundy před Justine Braisazovou-Bouchetovou. Třetí Lou Jeanmonnotová má ztrátu na vítězku necelých 41 sekund.

Davidová přišla ve sprintu o naděje na první desítku po dvou chybách. "Stojka mě mrzí. Za jedna by to bylo ještě dobré, ale za dva už je moc. Myslím, že to byly moje chyby. Pro stíhačku to neznamená nic jiného, než že se to budu snažit vylepšit," řekla.

Nejmladší členka týmu Tereza Voborníková obsadila 32. příčku. "Po prvních dvou ranách mě samozřejmě napadlo to nejhorší. Že jestli se netrefím vestoje, přijdu o stíhačku a kdo ví, co všechno," hodnotila žena, která byla na minulém MS ve stíhačce jako nejlepší Češka sedmá.

"Hned jsem se to ale snažila vymazat z hlavy a říct si, že stojku zvládnu. Naštěstí se to podařilo," doplnila Voborníková. Stíhačku s ní pojede ze 40. místa také Lucie Charvátová a o osm pozic hůře Jessica Jislová.

Z českých biatlonistů si ve sprintu vedl nejlépe devatenáctý Michal Krčmář. Dojel by lépe, ale musel na trestné kolo po stojce, i když si střelbu hodně hlídal. Nakonec má na vítěze manko 1:52,6 minuty a do stíhacího závodu odstartuje se ztrátou téměř padesáti sekund na první desítku.

"Do závodu jsem nešel s tím, že bych přemýšlel nad umístěním. Na trati i střelnici jsem se soustředil na každý pohyb. Zároveň jsem věděl, že sprint je obrovsky důležitý do stíhačky a co se týče vkladu do masáku," řekl Krčmář. "Jsem rád, jak to dopadlo. Devatenácté místo není vůbec špatné. Budeme bojovat dál," doplnil.

Tomáš Mikyska byl třiatřicátý, Jakub Štvrtecký jednačtyřicátý. "Byl to asi nejtěžší sprint v životě a k tomu ještě před domácí kulisou," podotkl Štvrtecký. Do stíhačky se dostal z 58. pozice i Jonáš Mareček, který ale kvůli nemoci závod vynechá.

Sturla Holm Laegreid využil čisté střelby a zvítězil o 3,5 sekundy před současným světovým šampionem ze stíhačky Johannesem Böem. Do své sbírky může Laegreid přidat první stíhačkové zlato. Bronzový Vetle Christiansen ztratil na vítěze 18,6 sekundy.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články