Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Neuvěřitelné, zní od bronzových hrdinů. Velký klid do zbytku šampionátu, říká Moravec

Překvapivý, o to blyštivější. Po bronzovém závodu smíšených štafet padala nejčastěji slova jako neuvěřitelné, neskutečné. Zatímco Ondřej Moravec přidal do své bohaté sbírky další cenný kov z mistrovství světa, pro stříbrného olympijského medailistu Michala Krčmáře i pro Evu Kristejn Puskarčíkovou a Markétu Davidovou to je první medailová radost z velkého šampionátu. Emoce udrželi, stříleli nejlépe ze všech a finišman nezaváhal. Všechno, co se mělo podařit, vyšlo na jedničku. Medailový ceremoniál sledujte od 20:00 na ČT sport.

Česká smíšená štafeta slaví bronz na MS
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

"Je to něco neuvěřitelného. Nedoufala jsem do poslední chvíle. Vždycky když se těším, tak to nedopadne. Snažila jsem se udržet emoce na uzdě," popisovala své dojmy Kristejn Puskarčíková, která celou štafetu rozjížděla.

Vleže jedna kalibrová rána, stojka superrychlá a přesná. Předávka v kontaktu. Pak už to bylo na ostatních. Jaký pro ni byl zbytek závodu?

"Nervozita. Snažila jsem se dělat všechno možné, ale hlavně abych to nevnímala," dodala biatlonistka, která se mohla poprvé radovat z velké medaile bezprostředně po závodě. Bronz za ženskou štafetu ze ZOH 2014 by po diskvalifikaci Rusek měla obdržet dodatečně. Ale zatím na ni marně čeká.

To Davidová ještě nic podobného nezažila. Tedy pokud pomineme oslavu jejích úspěchů ve Světovém poháru a třeba triumf na stejném místě.

"Mám to tady fakt ráda. Jsem ráda, že to sedlo všem a že je to na mistrovství světa," radovala se nejmladší z kvarteta.

Davidová zvládla svůj úsek s bravurou. Střílela s rozvahou a bez chyb a na trati předčila v rychlosti i Tiril Eckhoffovou. Úsměvy všude okolo rozdávala se svou velkou kamarádkou Kristejn Puskarčíkovou.

"Ještě mi to moc nedochází a jsem ráda, že tu radost můžu sdílet. Medaile ze štafety jsou vždycky dobré."

V polovině závodu druzí. Odstup na čelo minimální. Žádný snadný úkol, ale na třetím úseku byl velezkušený Ondřej Moravec. "Neskutečný závody. Když jsem to dostával od Markéty, říkal jsem si: 'No, mazec.'"

Nemohl si vynachválit, jak se mu jelo dobře. "Od začátku podlaha."

Ale to by samo o sobě v mix štafetě nestačilo. "Vyšlo to všem, to je ve štafetě základ. Bomba výsledek. Velký klid do zbytku šampionátu," dodal Moravec, který slavil vítězství na MS v Kontiolahti, stříbro na olympijských hrách v Soči i bronz v Novém městě na Moravě ve stejné disciplíně.

Krčmář nepropadl panice a na rozdíl od pokažené položky v Pokljuce dovezl českou štafetu k medaili. "Neměl jsem to v hlavě při závodě. Dneska ráno jsem si na to vzpomněl a řekl jsem si, že aspoň budu vědět, když ta situace přijde… A ona přišla. Ránu jsem prodýchl dvakrát víc, abych ji sestřelil na jistotu, a vyplatilo se," popsal opravu na poslední střelbě.

"Naštěstí jsem to zvládl. Když jsem přišel z rozjížděcího kola, říkal jsem si: 'Vždycky jsi to chtěl, tak tady to máš,'" dodal medailista ze sprintu v Pchjongčchangu.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články