Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Loginov není po policejní razii v závodním rozpoložení a v masáku startovat nebude

Do odpoledního závěrečného závodu s hromadným startem nenastoupí ruský biatlonista Alexandr Loginov. Po sobotní razii, při které italská policie prohledala kvůli podezření z dopingu jeho hotelový pokoj, se zlatý medailista ze sprintu na masák necítí. Přímý přenos sledujte od 14:40 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Ruský biatlonista Alexandr Loginov na MS v Anterselvě
zdroj: DPA autor: Hendrik Schmidt

Loginov o rozhodnutí informoval na sociální síti. Ruské velvyslanectví v Římě současně podle agentury DPA uvedlo, že vyšetřovatelé v zabavených věcech nenašli žádné důkazy o užívání zakázaných látek. Policie si ze zmíněného pokoje odnesla mobil a notebook.

Osmadvacetiletý Loginov měl s dopingem problémy už v minulosti. Před pěti lety dostal dvouletý zákaz činnosti za krevní doping a po triumfu ve sprintu řada soupeřů zpochybnila jeho bezúhonnost. V sobotu jen pár hodin po policejní prohlídce nastoupil jako finišman do štafetového závodu a pomohl reprezentaci ke čtvrtému místu.

Ruský sport od roku 2017 žije ve stínu rozsáhlé aféry se státem organizovaným dopingem. Mimo jiné kvůli tomu přišlo o řádný status člena Mezinárodní biatlonové unie a minulý týden byly anulovány výsledky Jevgenije Usťugova a Světlany Slepcovové ze sezony 2013/14. Ruská mužská štafeta tak přijde o olympijské zlato ze Soči.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články