Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Každá chyba drahá. V závodech pro vyvolené pojedou Davidová a Krčmář

Markéta Davidová sedm posledních střeleckých položek na mistrovství světa vynulovala. Před ní a jejími soupeřkami stojí úkol nesnadný. Závod s hromadným startem dělá tradiční tečku za šampionátem. Zopakuje česká biatlonistka perfektní střelecké výkony? A zaútočí Michal Krčmář na elitní desítku? Přímé přenosy vysílá ČT sport a web ctsport.cz. Závod žen sledujte od 12:10, klání mužů od 14:45.

Loni v Anterselvě kralovala Marte Olsbuová Röiselandová. V Pokljuce však Norka v individuálních závodech medaili nevybojovala. O to více musí po obhajobě bažit.

To její reprezentační kolegyně Tiril Eckhoffová pojede s číslem jedna, na svém kontě má i se štafetami čtyři zlata a jedno stříbro. A v tomhle klání bude jistě jednou z největších favoritek.

S číslem dvě ovšem vyrazí Markéta Davidová, zlatá z vytrvalostního závodu. K velmi rychlému běhu přidala i skvělou střelbu.

A umí s ní pracovat. Ve štafetě potřebovala počínání na střelnici zrychlit a povedlo se to bez chyby. "V ležce jsem trošku riskovala, nebyly to úplně centrové rány, ale říkala jsem si, že to zkusím," poznamenala v sobotu.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy Jislové, Puskarčíkové a Davidové po štafetě

Rychlejší střelba se v závodu s hromadným startem hodně cení. Důležitý je také pochopitelně čas na trati. "Byla jsem poslední kolo už dost tuhá," připustila po štafetě Davidová, která byla v tomto kritériu na svém úseku šestá.

Rovněž ve vůbec posledním představení na celém šampionátu bude mít Česko zastoupení. Krčmář ví, že jedinou cestou k pronikavému úspěchu je nadmíru přesná střelba. Ve sprintu neminul a byl jedenáctý, ve stíhačce udělal pět chyb a o jedenáct míst si pohoršil, ve vytrvalostním klání si připsal tři trestné minuty. Je třeba se vrátit k výkonu z minulého víkendu.

Titul obhajuje Johannes Bö. V Pokljuce se z nejcennějšího kovu radoval jen v mix a klasické štafetě, což je pro závodníka jeho formátu málo. Na paty by mu mohl šlapat kolega Laegreid, Francouzi a řada dalších. Rozloučit se medailově s "domácím" prostředím by si určitě přál třeba takový Jakov Fak.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články