Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Vstup do MS v plné síle. Smíšenou štafetu pojedou Vítková, Davidová, Moravec a Krčmář

Žádné šetření. Hned na start mistrovství světa nasadí česká biatlonová reprezentace ostřílené borce a českou jedničku současnosti. O medaile ve smíšené štafetě tak pojede čtveřice Veronika Vítková, Markéta Davidová, Ondřej Moravec a finišman Michal Krčmář. Přímý přenos závodu sledujte ve čtvrtek na ČT sport nebo webu ctsport.cz od 15:45.

Čeští biatlonisté na MS v letním biatlonu
zdroj: ČTK

Rozhodovalo se, zda pojede Vítková, nebo Eva Puskarčíková. Nakonec dal trenér žen Egil Gjelland přednost prvně jmenované. "Řekl bych, že to bylo docela na hraně," komentoval jeho rozhodování trenér mužů Vítek.

"Nebyli jsme s její situací spokojení. V posledních dvou týdnech to ale u ní v tréninku vypadalo lépe," vysvětlil pro ČT rozhodnurí Gjelland. 

Podle vítka roli hrála i skutečnost, kdo bude nominován do závodu smíšených dvojic, který bude mít příští týden premiéru na MS. Trenéři zatím preferují nasadit do této disciplíny jiné závodníky než do klasické smíšené štafety. "Kdyby tu měl někdo jet všechno, bude to blázinec," vysvětlil Vítek.

U mužů bez debat

Při výběru mužské dvojice vsadil na jistotu. "Jsou to letos naši nejlepší kluci, mají v poháru nejvíc bodů. Ondra jel na mistrovství Evropy běžecky dobře ve vytrvalostním závodě. Celkově je našich pět kluků docela vyrovnaných a vybrat z nich dva nejlepší nebylo jednoduché, ale tito dva si start zaslouží nejvíc a já věřím, že jsou na tom i nejlépe," řekl.

"Vsadili jsme na to, kdo má největší stabilitu," popsal Vítek v rozhovoru pro ČT. "Michal je silnější ve finiši," doplnil volbu finišmana české smíšené štafety. "Ale i Ondra jezdí stabilně," dodal.

Smíšená štafeta, ve které se čeští biatlonisté stali v roce 2015 mistry světa, se pojede ve čtvrtek v 16:15. V této sezoně Světového poháru skončila česká smíšená kvarteta čtrnáctá v Pokljuce a šestá v Soldier Hollow. Ani jednou nejeli v sestavě, kterou trenéři nasadili na MS.

Konkurence? Obrovská

Také ostatní reprezentace sázejí vesměs na nejsilnější složení. Hned na úvod MS se ve francouzském dresu po delší závodní odmlce ukáže na postu finišmana Martin Fourcade. Proti němu bude stát Rus Alexander Loginov nebo norská kometa Vetle Christiansen. Johannes Bö pojede na třetím úseku a proti sobě bude mít třeba Švýcara Benjamina Wegera nebo Itala Lukase Hofera.

V německé čtveřici nechybí na druhém úseku Laura Dahlmeierová. Náhodě nechce nic ponechat ani Itálie, která nasadila největší hvězdy Lisu Vitozziovou i Dorotheu Wiererovou. Podobně tak v norských barvách se představí Marte Röiselandová a Tiril Eckhoffová. Na trati se bude prát i Kaisa Mäkäräinenová, naopak jako jedna z mála favoritek závod oželí Slovenka Anastasia Kuzminová.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články