Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Tohle je biatlon, komentoval Bö kolaps na střelnici. Rozzlobený teď prahne po triumfu

Mohl přidat po sprintu další zlatou medaili, jenže místo toho ve stíhačce nevídaně třikrát vyhořel na poslední střelbě a nakonec se musel spokojit se stříbrem. Johannes Thingnes Bö teď má před sebou na mistrovství světa další výzvu: vytrvalostní závod. Bude rozzlobený Nor zpátky na stupni nejvyšším? Přímý přenos závodu na dvacetikilometrové trati sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz od 15:40.

Johannes Bö
zdroj: ČTK/AP/Rick Bowmer

Östersund, neděle později odpoledne. Nikdo nechápe, co se stalo, ale je to tak. Suverén Bö poražen. Na čtvrtou položku přitom mířil s téměř minutovým náskokem. "Na tohle je těžké odpovědět. Náskok můžete mít v mysli, ale to je tak vše."

A začaly se dít věci.

Kolaps a tři trestná kola, i s předchozími položkami v součtu pět chyb. Naopak Pidručnyj měl jen dvě z úvodní ležky a před finišem patnáct sekund navrch. Pětadvacetiletá norská lokomotiva stáhla manko na 8,3 sekundy, Pidručnyj si ale senzační zlato ujít nenechal.

Na tiskovou konferenci došel Bö evidentně značně rozladěn a ve velmi špatné náladě. Házel kyselé pohledy, koukal se do země, ošíval se, pohrával si s pusou.

Pak ale začal zcela profesionálně hodnotit, co se stalo. "Tohle je biatlon. Samozřejmě jsem myslel na to, že mám velkou šanci vyhrát. Jsem hodně zklamán, že to přišlo vniveč," pronesl.

Pro Pidručného životní výsledek, pro Böa trpké zklamání. Vždyť mohl dál snít sen o všech zlatech z MS. Ale takhle? "Musím pogratulovat impozantnímu Pidručnému k jeho mistrovskému titulu," pronesl Bö.

Druhé místo mu nicméně i tak stačilo, aby si s předstihem zajistil poprvé v kariéře trofej pro celkového vítěze Světového poháru. Vystřídal tak dosavadního vládce  Francouze Martina Fourcadea.

Nor Johannes Thingnes Bö se raduje z vítězství ve sprintu na mistrovství světa
zdroj: REUTERS autor: Jessica Gow

Na světovém šampionátu se bude ve středu rozhodovat také o držiteli malého křišťálového glóbu za hodnocení vytrvalostních závodů ve Světovém poháru. S desetibodovým náskokem vede právě Bö před Rakušanem Simonem Ederem.

"Musím na ty mé hrůzostrašné chyby zapomenout," dodal Bö.

Jaký je tedy nyní jeho recept do individuálu, ale i štafety či hromaďáku? "Doufám, že mě tohle hodně rozzlobí a více namotivuje na závody, které teprve přijdou."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články