Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Střelnice nevyzpytatelná, tratě kopcovité a severský mráz. Češi už trénují v Östersundu

Do startu MS v biatlonu zbývají už jen hodiny. Český tým absolvoval závěrečné soustředění v Norsku, nyní už si ale zvyká na podmínky v samotném dějišti šampionátu. V Östersundu je sice areál zalitý sluncem, ale také uzamčen v mrazu. Od 20:25 sledujte první vysílání studia ČT přímo z místa s aktuálními informacemi před startem MS, ve čtvrtek pak od 15:45 závod smíšených štafet.

Markéta Davidová
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Pravá skandinávská zima. Po ránu příjemných minus patnáct a sněhu vskutku dostatek. Švédsko vítá biatlonovou elitu.

"Ruce mě mrzly šíleně. Celý trénink jsem objela v převlíkáčích a bundě, ale doufám, že to bude trošku lepší. Dneska má být snad největší zima. Myslím, že si na to zase zvykneme," řekla dvaadvacetiletá česká naděje Markéta Davidová.

Česká jednička této sezony se čtyřikrát dokázala probojovat mezi nejlepší trojku, i proto patří mezi největší česká medailová želízka na šampionátu. Patří mezi nejlepší závodnice na trati, a ač Östersund příliš nezná, mohly by jí tamní tratě sedět.

"Tahle trať bude hodně sedět spíš běžkyním, protože je hodně kopcovitá. Budou tu víc vidět běžecké rozdíly," odhadovala týmová parťačka Davidové Eva Puskarčíková.

Poslechněte si Biatlon fokus podcast:

Zatímco pro Davidovou je to něco nového, ostatní reprezentantky mají s Östersundem bohaté zkušenosti. "Paradoxně Östersund moc ráda nemám, ale výsledkově se mi tam většinou dařilo. Bývá tam zima, jsou tam náročné sjezdy a střelnice je taková nevyzpytatelná," shrnula Puskarčíková pro svazový web.

Ostrý start na sebe nenechá příliš čekat. Den D: čtvrtek 7. března. Hodina H: 16:15. A hned úvodní smíšené štafety budou velmi důležité. Nejen z hlediska výsledku, ale pro dobré psychické naladění před sprinty a stíhačkami. "Určitě je fajn v prvním závodě uspět a nevybouchnout," podotkl český muž číslo jedna v této sezoně Michal Krčmář.

Zdroj
ČT sport, biatlon.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články