Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Střelba drží, fyzička šla vzhůru, Vítková teď vyhlíží masák. Před měsícem bych tomu nevěřila, říká

Kompenzace za celou sezonu? Už to tak pro Veroniku Vítkovou vypadá. Zatímco v průběhu ročníku Světového poháru se tu více, tu o něco méně trápila, na mistrovství světa si drží formu a její výkony jdou nahoru. Po 38. místě ve sprintu a obřím poskoku o dvaadvacet míst ve stíhačce zajela nejzkušenější česká biatlonistka nejlepší čas ze všech čtyř svěřenkyň Egila Gjellanda. "Jsem ráda, že tomu tak je," komentovala Vítková 13. příčku z individuálu, která jí vynesla start v nedělním závodu s hromadným startem. Přímé přenosy a zpravodajství z MS v biatlonu sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz.

Veronika Vítková
zdroj: ČTK

"Co jsem si prožila celou sezonu, tady to je o hodně lepší, než to bylo," byla ráda za druhý nejlepší individuální výsledek v sezoně. Lépe totiž Vítková skončila už jen ve stíhačce SP v americkém Soldier Hollow, kde dojela devátá.

Zároveň ji těší, že ji ve vytrvalostním závodu v Östersundu držela střelba. "Jsem ráda, že jsem se dokázala oklepat z prvních dvou závodů, kdy se mi úplně nedařilo při ležkách. Teď to bylo o kus lepší," pokračovala Vítková.

Vyčítat si může jen ránu z první položky vleže. "Ta mi tam nespadla. Chtělo to zareagovat a cvaknout. Pak už jsem si mířidla upravila," dodala třicetiletá závodnice. Podmínkami to ale nebylo. "Ty jsem měla ideální," řekla Vítková, když skončila se ztrátou dvou a půl minuty na čelo.

Tentokrát startovala až z hloubi pole jako jednašedesátá. "Tohle ale úplně neřeším. Jedu si svůj závod a je mi jedno, kde startuju." Důležité pro ni nyní je, že dokáže jet na trati. "Je to úplně o něčem jiném, než v průběhu sezony," řekla bronzová medailistka z olympijských her v Pchjongčchangu.

Když už to po špatném úvodu v Pokljuce zkraje prosince vypadalo, že se v Hochfilzenu zvedá, přišel po Novém roce v Německu sešup dolů. Progres naznačila až zastávka SP v Soldier Hollow.

S jejím zdravotním stavem si lámala hlavu ona i trenéři. Kde nastal onen zlom? "Vůbec nedokážu říct, ale jsem ráda, že tomu tak je," prohlásila nejlepší česká střelkyně, která dojela ve vytrvalostním závodu MS 2016 čtvrtá.

Veronika Vítková na trati sprintu v Soldier Hollow
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Vítková se tak nominovala do nedělního masáku. "Určitě bych tomu před měsícem nevěřila. Dokázala jsem se připravit, šlo to fyzicky nahoru a střelba stále drží."

Nemine ji ani sobotní štafeta, kterou by teoreticky mohla rozjíždět. Postavit se ale do závodu smíšených dvojic by už příliš nechtěla. "To mám umřít?" smála se Vítková a přidala: "Nevím, jestli jsem úplně v mém fyzickém rozpoložení, postavit se do sedmi závodů."

Právě v únoru jeden singl-mix v USA jela, s Tomášem Krupčíkem skončili až sedmnáctí. "Je to hodně náročný závod. Tím, jak je rychlý, jedou se tam dva úseky, nevím, jestli je úplně ideální jet všechno."

"Už se těším na dovolenou," přiznala. Pokud by ale strmý vzestup po 38., 16. a 13. místě pokračoval třeba až na bednu, určitě by vidinu odpočinku ještě na chvíli odložila. "Na štafetu se těším. Když se všechno sejde, můžeme tam bojovat. První šestka pro nás bude pěkná," přála si Vítková.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články