Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

S nulou bych byl pátej, litoval Krčmář. Teď už vyhlíží hromadný start a čeká ho regenerace

Těžký vytrvalostní závod. Dvacet kilometrů na víc a víc zapadanější trati. Pro Michala Krčmáře každopádně už čtvrtá anabáze na letošním mistrovství světa. Hlavně však anabáze bodová. Osmadvacetiletý závodník se tudíž představí i v závodu s hromadným startem. "A s tím jsem spokojen," hlásí před nedělním startem v posledním individuálním klání v Östersundu. Přímé přenosy a kompletní zpravodajství z MS v biatlonu sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz.

Michal Krčmář
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Své povídání začal u smůly. Doslova. "Fakt se nechci vymlouvat, není to můj styl, ale poslední dvě kola začalo trochu víc sněžit," řekl Krčmář.

"Přišlo mi, že se trať trochu zpomalila, takže podle dojezdu a podle toho, jak jsme jeli, to byla docela nevýhoda," dodal rodák z Vrchlabí, který startoval jako devadesátý. "Ale s tím už nic nenadělám."

Zradila ho první ležka i stojka. Na obou nechal po ráně. "Na střelnici jsem strávil možná trochu víc času. Ale na stojce mi přišly poryvy a musel jsem trochu čekat a odkládat. Kdybych v tom střílel, nebylo by to možný," řekl stříbrný medailista z olympijského sprintu v Pchjongčchangu.

"Čas bych nebral jako bernou minci. Bylo to soustředění se na střelbu," řekl Krčmář. Se svou prací na střelnici je každopádně spokojený. "Jen mě mrzí ty dvě pátý rány. To by se stávat nemělo," doplnil.

V cíli ještě netušil, zda mu výsledek vyjde na účast v závodu s hromadným startem. Záhy se však potvrdilo, že to na nejlepší třicítku vskutku bude. "A s tím bych byl spokojen. Zkusím se na neděli zregenerovat," řekl Krčmář.

Kdyby to bývalo nevyšlo, byl by rád za nominaci do závodu smíšených dvojic. To ale nakonec nebylo potřeba. Mix poběží Eva Puskarčíková s Ondřejem Moravcem. Vedle toho je téměř jisté, že se Krčmář ukáže ještě v klasické štafetě.

Se smíšenou štafetou skončil na úvod MS šestý, ve sprintu byl nicméně až 44. Stíhačka mu pak ale přinesla poskok o devatenáct míst. "Sprint i individuál byl ovlivněn sněhem, stíhačku jsem nezajel špatně, ve finále uvidíme, co bude dál."

Michal Krčmář
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Nejvíc ho asi merzel fakt, že kdyby všech dvacet terčů odstřílel čistě, mohl pomýšlet na umístění do první pětky. Po odečtení dvou minut z výsledného manka 3:50 na čelo, by se totiž dalo zhruba dostat před pátého Itala Lukase Hofera.

"Byly to ty dvě minuty. S nulou bych byl pátej, to je hodně slušnej výsledek. Pokud se člověk pohybuje u dvacítky třicítky, jestli tam je nějakých 15, 20 vteřin, tak to umístění ve finále nic neřeší," řekl Krčmář otevřeně.

"Neříkám, že nebojuju o tyhle místa, bojoval jsem, ale ve finále, když si to pak člověk řekne, kdo si na to vzpomene za týden či za rok," povídal upřímně.

"Pokud to není výrazný umístění do šestky či desítky, pak vteřinky mrzí. Trochu smůly tam bylo, ale tak to je. Děláte sport v přírodě. Někdy je potřeba štěstí, někdy trošku smůly," dodal stříbrný medailista ze stíhačky Světového poháru v Ruhpoldingu ze sezony 2016/17.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články