Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Rybička ve finiši a trable s hrabačkou. Vítková ani Puskarčíková nezajely povedený sprint

Markéta Davidová si sedmým místem vybudovala z Češek nejlepší pozici pro stíhačku. Nedělní závod ale také pojedou Veronika Vítková s Evou Puskarčíkovou. Výsledky ovšem nikterak pronikavé: 38. Vítková, 59. Puskarčíková, obě po dvou chybách, obě ztrácely cenné vteřinky i na trati. A když se k tomu ještě připočte pád ve finiši…

Eva Puskarčíková v cíli sprintu
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

"Závod byl o Markétě Davidové, zvládla to výborně. Z jejího pohledu perfekt. Zbytek? Určitě s tím spokojení být nemůžeme. Jsou tam sice body, ale pro mistrovství světa nemůžeme být spokojení s třicátým osmým nebo padesátým devátým místem," konstatoval sportovní ředitel Ondřej Rybář.

Na velkou radost to nebylo. "Před cílem jsem tam ještě hodila rybičku. Zamotaly jsme se tam s Kazaškou (Anastasií Kondratěvovou), to mě taky stálo pár míst. Ale jestli bych byla maximálně 53.…" pokrčila rameny Puskarčíková.

"Teď se můžeme spíš usmát. Rozbila si tu čumec. Dopadlo to dobře, ale někdy se člověk žene pro nic," podotkl Rybář.

Pozitiva? Nejrychlejší střelecký čas Vítkové 44 sekund? Kdepak, zřejmě špatný údaj. "Je to určitě chyba. Stane se to. Ovládají to lidé, kteří odmáčknou čas, kdy závodník přijede na podložku. Asi tam někdo zaspal. Zkresluje to tu ležku, za 19 sekund to rozhodně nebylo," potvrdil Rybář.

Střelba je alfou a omegou šance na dobré umístění. Dvě chyby jsou příliš. Vítková minula hned první ranou a pak vleže ještě jednou. Trocha smůly, dva kalibry. "Vůbec jsem o těch chybách nevěděla. Bohužel dvě trestná kola jsou strašně moc."

Což potvrdila i Puskarčíková. "Jedna–jedna je hodně průměrná, špatná střelba. Vzhledem k tomu, jak běhám, potřebuju dávat nuly." Bez výmluv.

Po běžecké stránce zaznamenala Vítková 48. čas, Puskarčíková i s pádem 77. Ztráta na nejrychlejší bezmála minutu. "Bylo to strašně náročný. Byla jsem tuhá už od prvního kola, bohužel," poznamenala Puskarčíková.

"Na trati jsem se necítila úplně dobře," přidala Vítková.

Zkušená česká závodnice, bronzová z olympijského sprintu, nabídla i možné vysvětlení. "Určitě by bylo lepší, kdybychom v tréninkové dny jezdily na pomalém sněhu a pak jezdily na rychlejším. Tam jsme si navykly na lepší podmínky a teď je to dost velká hrabačka. Ale to není omluva ani výmluva," dodala.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články