Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Rozzářený Krupčík: Lyže byly suprové. Jsem rád, že se mi podařilo vynulovat stojky

Dobrá forma, skvělé stojky. Osmnáctým místem si vyrovnal druhé nejlepší umístění v kariéře. Oproti sprintu se posunul o dvanáct míst. Tomáš Krupčík neskrýval v cíli stíhačky spokojenost. Výtečné lyže, velmi solidní střelba. Dobrá příprava přinesla plody.

Tomáš Krupčík ve stíhačce na MS
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Už třicáté místo po sprintu byl nejlepší český výsledek. Teď se zadařilo zase. "Dneska jsem spokojený ještě víc."

"Na trati to bylo hodně těžký. Tím, že je to mistrovství světa, šel do toho každý na 110 procent a jelo se neuvěřitelně rychle už od začátku," popisoval dojmy Krupčík.

Na obou ležkách se nevyvaroval chyby. Přál si probít se dopředu. Jenže po dvou položkách se naopak posouval pořadím zpět.

Klíč k úspěchu? Zatímco třeba suverén Johannes Bö na poslední střelbě minul tři terče, Krupčík byl dvakrát rychlý a stoprocentní. "Jsem rád, že se mi podařilo vynulovat stojky. To mě posunulo hodně dopředu." Nelze než souhlasit.

Nic nového, ale vítr zase foukal nečitelně. "Nebyl to dneska úplně jednoduchý závod. Nul nebylo moc, trestné kolo bylo plné," podotkl trenér Zdeněk Vítek. Jediný Simon Eder měl čistý zápis.

Krupčík ovšem k dobré střelbě přidal i skvělý běh. Byl rychlejší i než jeho týmový parťák Michal Krčmář. "Lyže byly suprové, jelo nám to výborně. Věděl jsem, že i když si soupeře nechám na přechodu trochu ujet, tak z kopce ho bez problému dorazím," podtrhl.

Dva závody, dvakrát body. Završení skvěle se vyvíjející sezony. Bez zádrhelů, bez zranění. Náznaky v Anterselvě a v zámoří. Potvrzení ve Švédsku v nejdůležitější moment. "Přijel jsem v dobrém rozpoložení už z přípravy. I když dneska jsem se na trati cítil o maličko hůře než ve sprintu. Pořád je to dobré a konkurenceschopné."

A mimo nejsou ani úvahy o účasti v závodu s hromadným startem. "Daleko by být nemusel, ale bude hodně záležet na individuálu. To bude chtít další výsledek do dvacítky," odhadoval Krupčík. V jeho současném rozpoložení to vůbec není nereálné.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články