Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Poprvé pojede masák. Strašně se těším, ale bude to hrozně tvrdé, ví Krupčík

Jen deset biatlonistů střílelo přesněji – s nulou nebo s jedničkou. Vítr vanul jednou zleva, jednou zprava. Tomáš Krupčík se sice nevyvaroval ve vytrvalostním závodě dvou chyb, ale nakonec mohl být spokojený. Splnil se mu cíl sezony a konečně okusí masák. Velkou premiéru zažije rovnou na světovém šampionátu.

Tomáš Krupčík bojuje na trati vytrvalostního závodu
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

"Budu se na to strašně těšit, ale zároveň vím, že to bude hrozně tvrdé to dojet," věděl hned po dojezdu dvacetikilometrového martyria Krupčík.

"Teď vládne hlavně obrovská únava. Měl jsem toho plný brejle už od začátku. Pral jsem se s tím. Myslím, že ani ten běh nebyl tak dobrý," snažil se shrnout své dojmy.

Dvě chyby jsou většinou docela hodně. Nikoli v Östersundu, kde vítr zase řádil. Bezchybný byl německý vítěz Arnd Peiffer, přesně střílel i Nor Vetle Christiansen, toť vše. Dalších osm borců minulo po jednom terči.

Po stíhačce si chtěl Krupčík dát záležet hlavně na ležkách, které nenuloval. Náprava se nepovedla. Zatím má tedy ve Švédsku bilanci na pěti položkách vleže – vždy po jedné minele.

Vestoje je ovšem stoprocentní. "Když člověk střílí stojku na posledních třech stavech, tak je to s větrem docela klidné. Na předních stavech na ležce se vítr točí. Jednou jsem ho měl zleva, jednou zprava. Je docela práce to správně nacvakat," popisoval.

Výjimkou nebyli tentokrát ani závodníci, kteří upravovali mířidla i po dobré ráně. Stalo se to i Krupčíkovi. "U druhé položky jsem to korigoval v průběhu, protože jsem viděl, jak se jedna rána sklopila hodně pomalu, byl to kalibr. Ještě jednou jsem zkontroloval vítr. Položky bylo třeba hlídat od začátku do konce."

Splněný cíl. Domů nepojede zklamaný

Preciznost se vyplatila. Nedělní závod bude za odměnu. Masák si vybojoval už v Anterselvě, ale zradilo ho zdraví, v zámoří zase zaúřadovalo počasí. Napotřetí to snad už vyjde. "Za to jsme určitě rádi, zaslouží za to velkou pochvalu," okomentoval postup sportovní ředitel Ondřej Rybář.

"Určitě je to splněný cíl pro tuhle sezonu. Ale momentálně jsem ve stavu, že každý další závod bude hrozný boj," uvědomoval si Krupčík.

V Östersundu se posunul do pozice české jedničky. Se svými výkony nemůže být třicátý ve sprintu a osmnáctý ve stíhačce nespokojený. "Už po těch dvou závodech jsem si říkal, že nepojedu domů zklamaný, ať už ten zbytek šampionátu dopadne jakkoli."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články