Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Nekonečnou medailovou sérii utnul až vytrvalostní závod. Musela bych se upsat ďáblu, hodnotila Dahlmeierová

Mohla to být už její čtrnáctá kontinuální medaile ze světových šampionátů. Nic však netrvá věčně a Laura Dahlmeierová se o tom přesvědčila právě ve vytrvalostním závodě v Östersundu. Bronz unikl německé hvězdě o pouhých sedm sekund, z cenného kovu se nakonec radovala Francouzka Justine Braisazová. Přímé přenosy a kompletní zpravodajství z MS v biatlonu sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz.

Laura Dahlmeierová
zdroj: ČTK/AP

Dahlmeierová v podstatě od loňského léta bojuje s nemocemi, dokonce si i poležela v nemocnici. Vynechala několik závodů Světového poháru, rozjížděla se v IBU Cupu a nachlazení se jí nevyhnulo ani těsně před začátkem MS.

I tak získala pětadvacetiletá rodačka z Ga-Pa ve sprintu a stíhačce po bronzu, čímž natáhla neuvěřitelnou statistiku své medailové série ze světových šampionátů na číslo třináct.

Další placka visela ve vzduchu v úterý. V nejdelším závodě biatlonistek na 15 km ale Dahlmeierová vyšla poprvé na prázdno. O cenný kov ji připravila Francouzka Justine Braisazová, když byla taktéž s jednou chybou z druhé položky vleže v cíli o sedm sekund rychlejší.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohňostroj ve Švédsku zajistila Öbergová, Davidová nezvládla střelbu

"Byl to dobrý závod. Ale ne moc dobrý," řekla Dahlmeierová. Průběžné výsledky sledovala na svém mobilu, popisuje Bild. A mohla tak vidět, jak se jí skrze Braisazovou sen o další placce vzdaluje.

"Podívala jsem se na časy, a pokud bych měla zůstat na svém, musela bych se upsat ďáblu," řekla pětadvacetiletá jednička německé reprezentace.

"Jedna chyba je na takový závod prostě moc," dodala. Své o tom koneckonců ví Slovenka Paulína Fialková. Ta si až posledním minutým terčem odstřelila rovnou zlato.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

"Po závodě se člověk diví, kde za sebou těch pár sekund nechal. Moje střelba nebyla příliš rychlá. Ale dala jsem do toho všechno," řekla Dahlmeierová.

Série 13 medailí v řadě tak pro olympijskou vítězku ze sprintu a stíhačky končí. "I tak to je ale přece hrozně skvělé," poukázala sedminásobná mistryně světa Dahlmeierová na to, co se jí v posledních letech podařilo.

Ve čtvrteční single-mix štafetě se objeví nová mistryně světa ze stíhačky Denise Herrmannová spolu s Erikem Lesserem. Je velice pravděpodobné, že Dahlmeierová nebude chybět v sobotní štafetě, následně vyrazí do závodu s hromadným startem.

Zdroj
ČT sport, Sportschau, Bild

Hlavní zprávy

Nejčtenější články