Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Nejméně dobíjení, ale velmoci daleko. Je to o síle týmu, ví Moravec po štafetě dvojic

Češi v premiéře štafety dvojic na mistrovství světa sice vybojovali druhé nejlepší umístění za celou dobu, kdy se tato disciplína jezdí, přesto nebyli s devátým místem spokojení. Eva Puskarčíková litovala, že třemi dobíjeními na své poslední položce ztratila kontakt se skupinou kolem šestého místa. Ondřej Moravec trefil všech dvacet terčů, povedl se mu finiš, ale v cíli měl jasno. "Je to o síle týmu."

Ondřej Moravec
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

"Deváté místo – s tím spokojení být nemůžeme," řekl otevřeně Moravec. Češi přitom podobně jako v klasické mix štafetě dobíjeli nejméně – čtyřikrát.

Johannes Bö, Marte Röiselandová, Lukas Hofer, Dorothea Wiererová, Sebatsian Samuelsson, Hanna Öbergová. Konkurence byla obrovská. Norové, Italové nebo domácí Švédové nasadili největší hvězdy. Ale ani ostatní velmoci netroškařily.

Češi ztráceli na trati drahocenné vteřiny už od startu. "Bavila jsem se s Dorotheou (Wiererovou). Byla vyděšená z toho, jaké tempo se nastolilo v prvním kole. Taky docela koukala. Jelo se zostra hned od začátku," řekla Puskarčíková.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih závodu štafet smíšených dvojic

"Do šestky jsou státy, se kterými se těžko rovná. Člověk čeká, jestli neudělají chybu. Možná o jednu dvě chyby udělají víc, ale rozdíly na trati byly," posteskl si Moravec.

K útoku na nejlepší chybělo mnoho. Přesto byla Puskarčíková zklamaná hlavně ze své druhé stojky, kde musela třikrát dobíjet. "Tím jsem si zavřela dveře na lepší umístění," uvedla. "Nohy se mi nerozklepaly a věřila jsem si na dobití. Spíš jsem na sebe byla naštvaná, že jsem tam vůbec ty tři nechala a takhle si to zkomplikovala," dodala.

Na trati pak ztrácela zhruba půl minuty za úsek na ty nejlepší. "Bohužel momentálně nejsou moje fyzické síly takové, jak bych si představovala. Nechala jsem tam maximum," zhodnotila střízlivě.

Ondřej Moravec:

"Předek byl tak silný, že i když jsme dobíjeli nejméně z celého startovního pole, tak prostě na Johannese nemáme."

V klasické štafetě neudělal chybu na střelnici a přesný byl i tentokrát. Moravec pracoval dle obyčejných zvyklostí, navíc vítr se naprosto utišil a podmínky byly nadmíru spravedlivé. "Rychleji než obvykle jsem nestřílel, to byl ten klíč. To, co jsem nebyl schopen udělat včera na dvacet, tak jsem paradoxně zvládnul dneska," připomněl Moravec vytrvalostní závod, kde si připsal čtyři trestné minuty.

Štafeta dvojic si našla své místo i na vrcholné akci. Stala se jakýmsi předkrmem před víkendovými štafetami. Zatímco pro Puskarčíkovou byl test mírně rozporuplný, Moravec si liboval. V součtu s mix štafetou je zatím v týmových závodech na střelnici stoprocentní.

"Třicet zásahů ve štafetách není zlý. Letos jsou štafety moje nejlepší disciplína. Jsem rád, že to má pokračování. Na sobotu se těším," vyhlížel optimisticky.

Výsledky single mix štafet:

2018/2019

Pokljuka: Norsko, Rakousko, Ukrajina… 10. ČR (Puskarčíková a Šlesingr)

Soldier Hollow: Itálie, Rakousko, Francie… 17. ČR (Krupčík a Vítková)

Östersund: Norsko, Itálie, Švédsko… 9. ČR (Puskarčíková a Moravec)

2017/2018

Östersund: Rakousko, Německo, Kazachstán… 10. ČR (Jislová a Šlesingr)

Kontiolahti: Francie, Rakousko, Norsko… 18. ČR (Vítková a Moravec)

2016/2017

Östersund: Francie, Rakousko, Německo… 14. ČR (Puskarčíková a Krčmář)

Kontiolahti: Rakousko, USA, Německo… 6. ČR (Koukalová a Moravec)

2015/2016

Östersund: Norsko, Kanada, Německo… 13. ČR (Puskarčíková a Krčmář)

Canmore: Francie, Rakousko, Norsko… 13. ČR (Charvátová a Krčmář)

2014/2015

Nové Město na Moravě: Rusko, Norsko, Ukrajina… 13. ČR (Puskarčíková a Krčmář)

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články