Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Nechutnalo mi to a přitahávalo za nohy. Dvacka je hrozně těžká, řekl Šlesingr

Byl to jeho první závod na letošním mistrovství světa - a rovnou hned ten nejdelší. Michal Šlesingr nakonec skončil s dvěma chybami pětatřicátý. Do skoku mu v cíli příliš nebylo. "Nic, co by mě mělo těšit. Protrápil jsem se tím," řekl šestatřicetiletý nejzkušenější závodník českého týmu. Přímé přenosy a kompletní zpravodajství z MS v biatlonu sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz.

Michal Šlesingr
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Do dvacetikilometrového závodu vyrážel až hodně zezadu s číslem 95. A od začátku věděl, že to nebude ono. "Nejelo se mi moc dobře. Ke konci to bylo ještě horší, když nás bylo na trati míň," řekl Šlesingr, který poprvé na MS startoval už v roce 2003.

Trať totiž začala zapadávat sněhem, který celý den zahaloval Östersund do ještě bělejšího hávu, než byl. "Na to se ale vymlouvat nedá. Měl jsem pocit, že to začíná přitahávat za nohy a necítil jsem se," dodal nejstarší český biatlonista na světovém šampionátu.

Moc mu nepomohl ani fakt, že ho začalo kroutit břicho. "Nic moc prostě. Neměl jsem na to. Na trati to bylo hrozně těžký," dodal Šlesingr, který si podle svých slov hrábl fyzicky tak trochu na dno.

Nakonec skončil o dvě místa lépe než Ondřej Moravec s více než pětiminutovou ztrátou na čelo.

"Nechutnalo mi to," prohlásil závodník, jenž má za sebou čtvery olympijské hry a který právě ve vytrvalostním závodu na MS 2007 v Anterselvě urval bronz.

Chybělo mu i to, aby si vypomohl dalším biatlonistou na trati. "Bavili jsme se o tom s Bimbem (Michalem Krčmářem, pozn. red.). Závodníci se přestali točit, musel jsem to odjet sám," řekl Šlesingr, který tak neměl "po ruce" nikoho, za kým by se svezl.

"To je pak takový nepříjemný, kór na dvacce, kde je to dlouhý. Nebylo kým si vypomoci," řekl Šlesingr.

Toho bohužel dostihly zdravotní problémy před Vánoci v Novém Městě na Moravě a po Novém roce se tak musel dostávat zpátky do A-týmu pomalými kroky skrze druholigový IBU Cup v Arberu a Lenzerheide.

Potenciální vidina čtvrtečního singl-mixu ho úplně nelákala. Závod smíšených dvojic ale nakonec na rozdíl od úvodního SP letošní sezony v Pokljuce, kde Šlesingr skončil s Evou Puskarčíkovou desátý, nepojede.

Na trať se vedle ní postaví Ondřej Moravec. "To bude úplně odlišný závod, kontaktní. Ale jestli bych to mohl jet? Nedokážu říci. Zítra je jiný den."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články