Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kuzminová stíhačku pojede. Nevzdávám se a jdu tvrdě za svými sny, prohlásila

V pátek večer byla přešťastná. V cíli se neubránila slzám. Konečně se Anastasia Kuzminová dočkala zlata z mistrovství světa. Ale na tiskové konferenci po sprintu skoro nemohla mluvit. Po nějakých třech minutách s šeptavou omluvou odešla. Bude startovat ve stíhačce? Otázka visela ve vzduchu. V sobotu se na tréninku neobjevila, ale v neděli ráno udělala všem slovenským fanouškům radost. Na Instagramu potvrdila, že pojede. Nevzdává se a za svými sny si jde tvrdě. Přímý přenos stíhačky žen vysílá ČT sport a web ctsport.cz od 13:15.

Anastasia Kuzminová v cíli sprintu
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

"Splnil se mi ještě jeden sportovní sen. Byl to neskutečný a neuvěřitelný úspěch. Měla jsem i štěstí, že se to tak podařilo," uvedla v krátké zdravici na Instagramu.

Hlas ještě zdaleka nezněl v pořádku. Na tváři trojnásobné olympijské vítězky se však zračil optimistický úsměv.

"Jsem rozhodnutá znovu se postavit na start stíhacího závodu," prohlásila odhodlaně.

Ve sprintu navzdory indispozici dominovala. I s jednou chybou porazila druhou Norku Ingrid Tandrevoldovou o deset sekund. Třináct vteřin za sebou nechala Němku Lauru Dahlmeierovou nebo domácí favoritku Hannu Öbergovou.

Je nám líto, video expirovalo.
Davidové unikla medaile ze sprintu, zlato slaví Kuzminová

Zkušená čtyřiatřicetiletá Slovenka s ruskými kořeny biatlon miluje. "Mám ještě jeden sen, který si chci splnit. Nevzdávám se a jdu tvrdě za svými sny," dodala.

Ač není stoprocentně fit, chce vítězit. Letos byla ve stíhačce nejlépe druhá v Oberhofu. Přidá nezlomná závodnice další zlato? Nebude to mít vůbec jednoduché. Od pátého do dvanáctého místa jsou za ní seřazené velmi silné konkurentky. Včetně Markéty Davidové, která zaútočí ze sedmé pozice.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články