Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Krčmář věnoval čtvrté místo českým biatlonistkám, Krupčík zajel svůj nejlepší závod na MS

Po nevydařené štafetě biatlonistek na mistrovství světa, kde Češky skončily až patnácté, spravilo chuť české kvarteto mužů. A rovnou nejlepším výsledkem českých biatlonistů na světových šampionátech vůbec. Tomáš Krupčík nejdříve štafetu vytáhl o osm míst, Michal Krčmář pak dílo dokonal a poradil si i s přišlápnutou hůlkou. "Jsme moc rádi. Holky, tohle je pro vás," vzkázal stříbrný medailista z Pchjongčchangu.

Tomáš Krupčík
zdroj: ČTK/AP

Štafetu rozjížděl Michal Šlesingr, který dobíjel vestoje. Následně předával Ondřeji Moravcovi, i on dobíjel, tentokrát na položce vleže. V polovině závodu patřila českým biatlonistům čtrnáctá pozice.

Ne na dlouho. Nastoupil totiž Tomáš Krupčík, jehož výkony na MS ve švédském Östersundu jdou závod od závodu nahoru. Štafety se po náročném dvacetikilometrovém závodu trochu bál, od začátku se mu ale podle jeho slov dnes jelo výborně, za což děkoval i servismanům.

"Určitě za mě spokojenost. Na trati jsem se cítil zatím možná nejlíp ze všech závodů a tím, že mi vyšla i střelba, to pro mě byl nejlepší výkon na šampionátu," řekl bezchybně střílející Krupčík, jenž vytáhl štafetu o osm příček na šesté místo. "Křupas je tady ve velký pohodě, střílel to se sebevědomím a pohodě," chválil trenér mužů Zdeněk Vítek.

Je nám líto, video expirovalo.
Krupčík: Byl to tady můj nejlepší výkon

"Těší mě, že jsem to takhle posunul. Netipl bych si to. První kolo jsem měl díru před sebou i za sebou. V takovém sněžení, když jede člověk sám, to bere hodně sil. Ale rozjel jsem to trochu rozvážněji a sil mi pak do finiše zbylo hodně," popsal jednatřicetiletý biatlonista, který se blýskl třetím časem úseku. "Paráda. O tom se mi ani nesnilo."

Zpětně vzhledem ke čtvrtému povedenému výsledku na letošním MS přemýšlí, že mu více vyhovuje, když má na programu více závodů v řadě. "Když to vezmu rok dva zpátky, kdy jsem byl na mistrovství Evropy, organismus se nastartuje a pak už to jde jakoby samo. Když byl dobrej první závod, věřil jsem, že budou i ostatní," uvedl Krupčík.

Na poslední úsek vlétl Krčmář. Dobíjení ho sice neminulo ani na jedné položce, o dvě místa si pod ním české kvarteto ale ještě polepšilo. "Nevěděl jsem, že je Martin Fourcade na dvou trestných kolech. Vůbec jsem nekoukal doleva. Když mě pak Rybis (sportovní ředitel Ondřej Rybář, pozn. red.) zahlásil na kopci, že jedu čtvrtej, tak jsem říkal, že se asi přeřekl nebo mě chce nahecovat."

Poslední kolo jel naplno, co to šlo. Jenže pak mu v druhém kopci přišlápl hůlku Slovinec Rok Trsan. "A to jsem pak měl víc starostí, abych tu správnou hůl našel, než abych dokázal útočit ještě na Loginova," řekl Krčmář.

"Než tu hůl dostal, chvilku to trvalo. Nevím, jestli by Loginova sjel, asi by to nic neovlivnilo. Ale čtvrté místo je super, před závodem bych to bral," řekl Vítek.

Právě ruský biatlonista, který byl v minulosti potrestán dlouhým distancem za doping, dotáhl svůj tým na bronz o 17 sekund před Čechy. "On je tak silnej závodník, že si nemyslím, že by na tom byl tak špatně, abych ho dojel. Musíme to brát s pokorou a být spokojeni se čtvrtým místem. Třetí bylo daleko," zhodnotil Krčmář.

Navíc je rád, že nejlepším výsledkem české štafety byl u milníku, který třeba v budoucnu bude moci ještě posunout. A navíc ho těší, že alespoň takto v závěru sezony ukázal závodníka, který v něm dřímal v ročníku minulém.

"Kdo mě dnes viděl na trati, řekl si, že to je Michal z loňské sezony, ten kterého jsme vídali, když mu to chutnalo. I kdyby to mělo být jen dneska, jsem neskutečně rád, že to ve mně je. Převládá spokojenost."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články