Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Krčmář má o motivaci postaráno. Když nepřiveze medaili, otec mu nevrátí olympijské stříbro

Šestý s mix štafetou, 44. ve sprintu a pak už vzestupná tendence – 25. příčka ve stíhačce a 23. ve vytrvalostním závodě. Díky tomu Michala Krčmáře čekají na šampionátu ještě dva závody – po štafetách přijde ještě nedělní masák. Představoval by si lepší výsledky, ale střelba i běžecké výkony nejsou tak dobré jako v minulých dvou sezonách. Pronikavé úspěchy nepřicházejí. Hodnocení sebe sama? Za tři, tedy dobře. O zvláštní motivaci má postaráno. Přímé přenosy štafetových závodů sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz. Ženské klání začne v 13:00, mužské v 16:10.

Michal Krčmář
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Světový šampionát v Östersundu dojem nenapravil. Stříbrný medailista z olympijských her si musí vše řádně rozebrat. "Výsledky během celé sezony neurazí ani nenadchnou. Trojka tomu sluší," řekl sebekriticky Krčmář.

V sezoně 2017/2018 se kromě olympijské medaile dokázal několikrát probojovat do elitní desítky. Ačkoli letos je v celkovém pořadí zatím sedmnáctý a loni obsadil devětadvacátou příčku, nepřicházejí zářivější výsledky. Jen v Pokljuce a v Novém Městě skončil desátý, špatně mu to nejezdilo ani na sklonku ledna v Anterselvě.

"Loni to bylo takové na houpačce. Byly tam závody, ve kterých jsem dokázal jezdit třeba i k desátému běžeckému času, pak to bylo třeba horší," přiblížil Krčmář.

Problém hledá v konkurenceschopnosti na trati. "Když vezmu letos všechny závody – v Anterselvě se to motalo těsně pod dvacítkou, ale jinak je to všechno kolem pětadvacátého třicátého místa a není tam žádný skok nahoru, který přinášel výraznější výsledky."

"K lepšímu výsledku nechybí moc – vždy jen pár vteřinek v rychlosti střelby, jedna rána a dvacet třicet vteřin v rychlosti běhu," přemítal biatlonový expert a dlouholetý Krčmářův kamarád Vlastimil Vávra.

Návrat do mladých let

Kritický pohled přinesl i Krčmářův otec Daniel. "Z pohledu fanouška z gauče od kafíčka nejsou Michalovy výkony dle očekávání," podotkl, ale druhým dechem hledal pozitiva z MS. "Musím vyzdvihnout jeho výkon v mix štafetě nebo stíhací závod, kdy se stal skokanem dne. I individuálním závodem potvrdil stávající vysokou výkonnost."

Krčmář junior dostal ještě jednu zvláštní motivaci. "Když Michal odjížděl, vzal jsem si od něho jeho stříbrnou medaili a řekl jsem, dokud nepřivezeš novou, tak ti tuhle nevrátím."

"Vrátili jsme se do mých mladistvých let, kdy se mnou taťka nebyl spokojený. Dva roky mě docela chválil a teď se to vrátilo do normálu," reagoval s úsměvem Michal Krčmář.

Závěry z rozpačité sezony zatím dělat nechce. Před sebou má na šampionátu ve Švédsku ještě dva závody a pak Oslo. Celkový dojem se už ale změní jen těžko. "Je to na analýzu po sezoně."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články