Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Herrmannová vytrvalostní závod vynechá, Dahlmeierová se chce v Östersundu pokusit o obhajobu

Zlatá ze stíhačky Denise Herrmannová další cenný kov v nadcházejícím závodu nepřidá. Bývalá běžkyně na lyžích vynechá vytrvalostní závod na 15 km, který je v Östersundu na programu v úterý. Němka chce místo toho odpočívat a soustředit se na štafetu a masák. Její kolegyně Laura Dahlmeierová naopak individuál pojede. Podaří se jí obhájit světový titul? Přímý přenos sledujte v úterý od 15:00 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Denise Herrmannová se raduje ze zlata na mistrovství světa
zdroj: REUTERS autor: Anders Wiklund

Raději pošetřit síly, protože mistrovství světa ještě zdaleka není u konce. Herrmannová, zároveň stříbrná ze čtvrteční smíšené štafety, raději zvolila vynechání vytrvalostního závodu.

"Je to její rozhodnutí. Z našeho pohledu běžet mohla, potřebnou výkonnost na to má," řekl trenér Kristian Mehringer.

Herrmanová měla ve sprintu dvě chyby, totéž jí přinesla i stíhačka, která je však čtyřpoložková. Její sezónní střelecká úspěšnost se pohybuje na 77 procentech, což není úplně nejlepší statistika. Navíc se jedná o tříprocentní propad oproti minulému ročníku.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih stíhacího závodu biatlonistek na MS

Pro absentování se mohla rozhodnout i kvůli tomu, že těžký individuál minely neodpouští – trestá se penalizačními minutami.

V aktuálním ročníku Světového poháru se vytrvalostní závody jely dva: hned na úvod ve slovinské Pokljuce skončila Herrmannová devětadvacátá, ve zkrácené verzi v kanadském Canmore na 14. místě.

Třicetiletá Herrmannová, pro niž se jedná o vůbec první světový šampionát, se tak nyní může plně koncentrovat na víkendové zápolení ve štafetě a závodu s hromadným startem na tratích Národní švédské biatlonové arény.

Je nám líto, video expirovalo.
Davidové unikla medaile ze sprintu, zlato slaví Kuzminová

Koho naopak vytrvalostní závod čeká, je Dahlmeierová. Sedminásobná mistryně světa vinou nachlazení vynechala úvodní závod, pak ale v Östersundu vybojovala dva bronzy ve sprintu i stíhačce.

V úterý bude jasně cílit na další medaili. "Začátek nebyl úplně dobrý, ale v neděli se už cítila lépe. Teď je důležité regenerovat, aby mohla znovu předvést výkon ve Dni D," doplnil Mehringer.

Němci teď vedle toho řeší rébus, koho postavit k Herrmannové a Dahlmeierové do sobotní štafety. Obě mají místo zcela jisté, o další dvě se bude muset podělit někdo z tria Franziska Preussová, Franziska Hildebrandová a Vanessa Hinzová.

Preussová skončila ve sprintu 16., ve stíhačce ale sedmkrát zaváhala a dojela 27. Hildebrandová byla 40., následně poskočila o osmnáct míst. Hinzové, která byla už součástí mix-štafety, sprint 65. místem nevyšel a do stíhačky se tak nedostala. Německé kvarteto bude obhajovat titul z Hochfilzenu 2017.

Zdroj
ČT sport, ARD, DPA, ZDF

Hlavní zprávy

Nejčtenější články