Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Brutální kašel vystřídala brutální radost. Světový bronz? Krása, zářila Dahlmeierová

Už to vypadalo, že Laura Dahlmeierová "korunuje" sezonu, jejíž velkou část musela oželet kvůli onemocnění, odletem ze Švédska domů. Těsně před startem mistrovství světa totiž nachladla, vynechala smíšenou štafetu a nikdo nevěděl, co bude dál. Ani ona sama. Německá biatlonistka nakonec do sprintu nastoupila a dojela si pro bronz. Bronz, který pro ni chutná jako zlato.

Laura Dahlmeierová
zdroj: ČTK/AP

Realizační tým ještě před startem světového šampionátu v Östersundu hlásil, že nenasazení Dahlmeierové do mix-štafety je preventivní opatření a start ve sprintu je velice pravděpodobný.

Pětadvacetiletá německá hvězda o tom ale tak zcela přesvědčená nebyla a sama sebe se ptala, co se to s ní opět děje. Definitivní rozhodnutí padlo po konzultaci s lékaři až v pátek ráno.

Zdravotní problémy ji trápí celou sezonu. Nejdříve oslabená imunita, po Novém roce nemoc, totéž i nyní na severu Evropy. "Nebylo mi dobře. Bolel mě krk a po příletu jsem dostala brutální kašel," řekla Dahlmeierová.

Je nám líto, video expirovalo.
Davidové unikla medaile ze sprintu, zlato slaví Kuzminová

A pokračovala: "V posledních dnech jsem měla hodně pochybností. Už jsem byla v této sezoně tváří v tvář tolika problémům a ptala jsem se: Co je to zase za lekci?"

Dahlmeierová získala na MS 2017 v Hochfilzenu pět zlatých a jednu stříbrnou medaili. Po sérii nemocí a trápení ale nepatřila mezi vyložené favoritky. Ostatně – čtvrtá Švédka Hanna Öbergová ztratila i s jednou minelou na bronzovou a bezchybnou Dahlmeierovou ve sprintu pouhých šest setin vteřiny.

Rodačka z Ga-Pa měla na dosah i stříbro, rozestup mezi ní a Norkou Ingrid Tandrevoldovou činil necelé tři vteřiny. Dahlmeierová by však musela předvést rychlejší než 17. běžecký čas. Po nachlazení se ale nebylo čemu divit. V cíli i tak milovnice vysokohorské turistiky a lezení zářila a vyprávěla, že tenhle bronz má pro ni příchuť kovu nejcennějšího.

Vítězná Anastasia Kuzminová (uprostřed), stříbrná Ingrid Tandrevoldová (vlevo) a třetí Laura Dahlmeierová po sprintu
zdroj: REUTERS autor: Jessica Gow

"Nemám slov. Bylo důležité, že jsem zastřílela za nula. Posledních sedm, osm minut byl brutální boj. A teď je to hrozně krásné," zářila.

Teď ji čeká stíhačka, kterou má ráda kvůli bezprostřednímu boji. A navíc je v této disciplíně – stejně jako ve sprintu – olympijskou šampionkou z loňského Pchjongčchangu.

Přidá ke třem medailím ze stíhaček na mistrovstvích světa další? Neděle ukáže. Přímý přenos závodu na 10 km sledujte od 13:15 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Zdroj
ČT sport, ARD, DPA

Hlavní zprávy

Nejčtenější články