Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Blackout. Totální kolaps. Málem jsem na stojce ani neunesl flintu, popisoval Moravec

Tohle se mu ještě nestalo. Před startem sprintu nic zvláštního, první kolo bez problémů, dokonce nejrychleji z Čechů. Pak ale přišel podivný kolaps. Na stojce už před sebou skoro ani neudržel zbraň a poslední kolo spíš jen obešel. Takový si prožil sprint Ondřej Moravec. To Michal Krčmář se alespoň dostal do šedesátky pro stíhačku, ale nadšený ze sebe rozhodně nebyl. Litoval dvou chyb a náhlé sněhové přeháňky. Přímé přenosy stíhaček sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz: závod žen od 13:15, mužů pak od 16:00.

Ondřej Moravec prožíval ve sprintu těžké chvíle
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

"Hlava se mi motala, cítím tlak v očích. Nevím vůbec, co se stalo. V životě jsem nic takového nezažil," dostával ze sebe Moravec krátce po závodě.

"Sundal jsem flintu na stojáku a měl jsem ji před sebou problém udržet. Hrozný."

Marně hledal nějaké vysvětlení. "Nejdřív jsem cítil, že se mi motá hlava, pak mě začalo bolet břicho."

"Poslední kolo jsem obešel, v cíli jsem se málem ani nemohl zvednout. Blackout, nechápu to."

Něco neznámého v ten nejméně vhodný moment. Nic z toho, co by za svou dlouhou dobu někdy před tím Moravec zažil. "Žaludeční problémy mívám. Ale ne při závodě, když je všechno před tím v pohodě."

Zpočátku nic nenasvědčovalo, že by se mělo dít něco podivného. Úvod začal podle představ. "První kolo nebyl nějaký extra úprk, ale neviděl jsem tam žádný problém."

Jedna chyba vleže nemusela znamenat nic zásadního. Pak to ale přišlo. "Už když jsem vyjel do druhého kola, tak po půl kilometru jsem cítil, jak jsem totálně zesláblý. Když jsem přijížděl na stadion, sotva jsem ovládal pohyby," popisoval ztěžka.

"Nevím, co se s ním stalo. Z našich rozjel závod nejlíp, ale pak říkali z trati, že to byly nějaké křeče. Sám si to nedovedu vysvětlit. Doufám, že se dá do kupy," podotkl sportovní ředitel Ondřej Rybář.

"Tohle není nikdy nic pěkného, protože závodník nemůže prodat to, o co se snažil v přípravě. Tohle jsou smutné obrázky, ale to ke sportu patří. Člověk si o to víc pak váží úspěchů," dodal bezprostředně po závodě ve studiu ČT Rybář.

Tři dny odpočinku a regenerace mohou udělat své. Ale těžko něco odhadovat. Dvacetikilometrová středeční porce je teď trochu strašákem. "Jsem ve stavu, kdy vůbec nevím, jestli to budu schopen ujet. Když si představím dvakrát tolik kilometrů… Když si vezmu, v jakém stavu jsem byl v posledním kole, tak mi je do breku," dodal smutně Moravec.

Krčmář: Je tam moc jedniček

Nebyl to z českého pohledu povedený östersundský podvečer. Jako první vyrazil na trať Michal Krčmář. Krátce před tím se nad areálem spustila sněhová přeháňka a těžké vločky závodníky brzdily. "Myslím, že jsem tam nějakých deset dvanáct vteřin mohl nechat. Ale ve finále, když jsem šel jedna–jedna, tak to nemá vliv. Možná, kdybych šel nula–nula, štve mě to víc. Na střelnici jsou dvě chyby moc," shrnul Krmčář.

Problém viděl jasně, nevymlouval se. "Není to tak, že bych střílel nějak katastrofálně, ale prostě tam chybějí nuly. Je tam moc jedniček. S nimi a tím během nedokážu jezdit vepředu," podotkl.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články