Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Vítek: Koukalová využila rychlé trati a jela fantasticky

Hochfilzen (Rakousko) - Zdeněk Vítek hledal slova, kterými by zhodnotil výkon Gabriely Koukalové. Jeho svěřenkyně se v rakouském Hochfilzenu stala novou mistryní světa ve sprintu. Vítek po závodě ve studiu ČT uvedl, že jí k titulu pomohl i pozdní start, neboť závodnice startující v úplném závěru měly o něco rychlejší trať.

Zdeněk Vítek
zdroj: ČTK autor: Pavlíček Luboš

Česká biatlonistka porazila v Hochfilzenu všechny soupeřky, nejblíže jí byla druhá Němka Laura Dahlmeierová. "Pořád přemýšlím, jak bych ji pochválil, ale vyplácal jsem už všechna superlativa. Měla to opravdu těžké, ale zvládla to fantasticky," rozplýval se Vítek.

Koukalová startovala až v závěrečném bloku s číslem 96. Česká výprava spoléhala na to, že se trať postupně bude zrychlovat a že toho česká jednička využije. "V posledních dnech jsme to sledovali a vše nasvědčovalo tomu, že z té čtvrté skupiny se dá vylétnout dopředu. Slunce to rozehřeje, pak se začne ochlazovat a trať začne postupně vysychat. Tím se to zrychlí," popsal Vítek ve studiu České televize.

"Opět se tu ukázala v nejlepším světle a jen doufám, že to bude pokračovat. Je tam hodně jmen, která mohou do boje zasáhnout. Dnes to ale byl opravdu souboj Koukalové s Dahlmeierovou," dodal na adresu nové světové šampionky. 

Zdeněk Vítek o Koukalové: "Je profesionální, má spoustu zkušeností ze závodů a ví, jak se zkoncentrovat. Důležité je i to, že v sobě umí zkrotit emoce."

S výkonem Koukalové byl přirozeně spokojený i šéftrenér Ondřej Rybář. "Její střelbu můžeme hodnotit jen kladně, protože dala dvě nuly. Ležku udělala tak, jak měla. Na stojce byly všechny rány zcela bez problému, pohlídala si to. Dnes ani nepřehazovala pořadí terčů, moc dobře věděla, co dělá," popsal Rybář.

Vítek ve studiu České televize zhodnotil i výkony dalších českých závodnic. "Eva (Puskarčíková) si určitě vylepšila skóre vleže. Škoda těch dvou ran vestoje, protože běžela dobře. Na té položce se ale spálilo více favoritek. Spravila si chuť a příště to může být ještě jiné," myslí si český trenér o Puskarčíkové, která skončila sedmnáctá.

Pochvalu měl i pro dvaatřicátou Lucii Charvátovou, která se díky svému umístění dostala i do stíhacího závodu. "Měla jediný úkol - jet, jak umí, a neudělat velkou chybu na střelnici. Dala po jedné chybě, což je na stávající stav dobrý výkon. Navíc běžela výborně," mínil Vítek.

Pochvala se už ale nevztahovala na poslední biatlonistku z českého kvarteta Veroniku Vítkovou. "Je to trochu smutné. Dvěma chybami vleže na sebe vytvořila tlak. Ty další rány byly těsné, ale bohužel pět chyb je ve sprintu moc i na ní. Běžela dobře, ale s pěti minutami se to nedá," zakončil. Vítková skončila až na konci sedmé desítky pořadí.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články