Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Václavík: Se svou střeleckou formou bych do štafety ani nechtěl jít

Hochfilzen – V Rakousku si prožil závodní premiéru na mistrovství světa. I se čtyřmi chybami vybojoval ve sprintu bodované 34. místo. Skvěle běžel a střílel velmi rychle. Ve stíhačce však mířil devětkrát nepřesně a do kvarteta pro štafetu se proto nevešel. Adam Václavík slaví dnes třiadvacáté narozeniny a doufá, že výkony budou mít vzestupnou tendenci.

To, že se nedostal do čtveřice vyvolených pro sobotní štafetu, ho příliš nemrzelo. "Momentálně se svou střeleckou formou bych do toho ani nechtěl jít, takže jsem to přijmul," uvedl Václavík, místo kterého rozjede závod Tomáš Krupčík. Přímý přenos sledujte na ČT sport nebo na webu ctsport.cz od 14:30.

Výsledek ve sprintu hodnotí kladně. "Že jsem dojel na bodech, je super. Na druhou stranu se nepovedla střelba. Čtyři chyby byly strašně moc. Ve finále ale dobrý," podotkl Václavík.

V běhu ztratil na fenomenálního Francouze Martina Fourcada necelou půlminutu, v rychlosti střelby vynikal. Vzpomněl si na juniorská léta, kde patřil mezi nejrychlejší.

Ve stíhačce to ale bylo poněkud horší. Devět chyb znamenalo propad. "Byla to bezmoc a trápení. S trenéry jsme si vysvětlili věci, které zlepšíme. Během přípravy jsem změnil dýchání a bohužel jsem se tu s tím nepopasoval dobře. Je to na dobré cestě, zrovna na MS to nevyšlo, ale snad se to zlepší," uvedl mladý český reprezentant.

Dříve byl jistější při střelbě vleže, vestoje to bylo o něco horší. V posledních závodech začal Václavík chybovat i na ležce. "Letos je to celkově jako na houpačce. Doufám, že to časem stabilizuji," shrnul.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články