Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

V převlékacích buňkách máme i koupelnu, chválí si podmínky Vítková

Hochfilzen (Rakousko) - Česká reprezentace si nemůže vynachválit zrekonstruovaný areál v rakouském Hochfilzenu. Dějiště mistrovství světa prošlo rozsáhlými opravami. Tribuny nyní pojmou deset tisíc návštěvníků a jak závodníci, tak servisní týmy mají k dispozici komfortní zázemí.

Převlékárna je první místo, kam biatlonisté přicházejí z hotelu před tréninky a závody. Místnost ve Vojenském tréninkovém centru v Hochfilzenu nabízí biatlonistům vedle dvou postelí třeba i dvě skříně, židle a sprchový kout se záchodem. "Je to netradiční. Normálně dorazíme do buňky a tam jsou jen stojany na lyže a věšáky na bundy. A teď máme dvě postele, tak mě to rozesmálo," řekla Koukalová. "Jsou to moderní rakouský kasárna," vysvětlil kouč žen Zdeněk Vítek.

Prostředí v dějišti nadcházejícího světového šampionátu si chválí i závodníci. "Dříve to byl malinký areál, ale nyní už to tu je velké. Zázemí pro nás závodníky je určitě lepší," říká Veronika Vítková. "Naše převékací buňky slouží mimo závody zřejmě jako pokoje - máme tam koupelnu i postele," usmívá se nad nečekaným komfortem česká biatlonistka. "Takhle to na závodech nebývá a je to dost neobvyklé. Ale je to fajn," uzavřela Vítková.

V převlékárně českého týmu stojí u zdi vyrovnané tréninkové lyže, na stole leží krabice s náboji. Jeden balík lyží je opřený i o sprchový kout. Příliš mnoho místa zase komfortní pokoj nenabízí. "Chvilkami tady bude husto, ale vždycky se s tím nějak popereme. Ale kdyby to pro nás bylo jednodušeji udělané, asi by to bylo funkčnější," uvedl Vítek.

Nejméně obvyklý je v biatlonové převlékárně sprchový kout a vedle něj toaleta. "To je luxus, ale ještě jsem neviděl nikoho, kdo by se sprchoval po závodech," doplnil Vítek. "Je to pohodlnější, že nemusíme courat na záchod nikam daleko. Je to domáčtější. Ale nic zásadního, co se týče ovlivňování výkonu," řekla Eva Puskarčíková.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články