Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Triumf Koukalové pohledem rakouských deníků: Zlato místo brambor

Hochfilzen – Vítězství Gabriely Koukalové ve sprintu mistrovství světa v Hochfilzenu neunikl pozornosti řady rakouských médií. Snímky smějící se české biatlonistky, která mává fanouškům nebo pije pivo na stupních vítězů, se dostaly do všech velkých víkendových vydání deníků. 

Sport
zdroj: ČT4

Listy však zároveň shodně připomínají, že výkony závodníků zastiňuje rozhodnutí Mezinárodní biatlonové unie odebrat ruské Ťumeni světový šampionát v roce 2021 a hádka ruských biatlonistů s francouzským fenoménem Martinem Furcadem.

Deník Tiroler Tageszeitung umístil fotku slavící Koukalové přímo na titulní stranu, její vítězství ve sprintu pak podrobněji rozebírá v reportáži, která se ale více zaměřuje na domácí reprezentantku Lisu Theresu Hauserovou. "Ani zdaleka nedosahuje formy ze Světového poháru," napsal list ke 23. místu Rakušanky.

Triumfu Koukalové věnoval sloupek deník Salzburger Nachrichten, který s titulkem Zlato místo brambor připomíná řeč české biatlonistky z tiskové konference, kde objasňovala právě pojem "bramborová medaile". Koukalová totiž po dřívějších čtvrtých místech z MS nedoufala, že by právě v pátek v závodu na 7,5 kilometrů vyhrála.

Gabriela Koukalová
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Sama Koukalová později k triumfu na svém facebookovém profilu uvedla, že stále nechápe, jak se jí mohlo zlato podařit. "Říkám si, že kromě vás, fanoušků, na tom má vliv asi také poctivá příprava přes Vánoce tady v Hochfilzenu. Snažila jsem se nejen zažít si trať, ale hlavně si udržet pozitivní náladu," popsala.

Rakouský Kurier připomíná dnešní sprint mužů na 10 kilometrů a jako domácí želízko v ohni upozorňuje na "místního matadora" Juliana Eberharda. List připomíná, že třicetiletému biatlonistovi bude přímo v Hochfilzenu fandit několik tisíc domácích fanoušků.

Sobotní vydání deníku Tiroler Tageszeitung
zdroj: ČT sport

Eberhard má na svém kontě dvě individuální vítězství ve Světovém poháru. Triumf mu přinesl sprint v ruském Chanty-Mansijsku z minulé sezony, ve stejné disciplíně se letos radoval z prvního místa v Oberhofu. Tiroler Tageszeitung připomíná i účast Dominika Landertingera

Jasným favoritem dnešního závodu je nicméně Martin Fourcade, jehož osobu místní deníky zmiňují nejen v souvislosti se sprintem, ale také s dopingovou aférou ruského týmu.

V komentáři "Když už i slovo válka padá..." je připomínka výměny názorů po závodu smíšených štafet, kdy Fourcade vysvětloval, že mezi ním a ruskými biatlonisty žádná studená válka není. Napak Anton Šipulin prohlásil, že k Francouzovi poté, co srazil na trati Alxeandra Loginova, už nechová respekt.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články