Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Superstíhačka Koukalová: Musela jsem v té štafetě nechat všechno

Hochfilzen – Smíšená štafeta české reprezentace nakonec i přes nepovedený začátek úvodního závodu mistrovství světa skončila na solidním sedmém místě. Největší zásluhu na tom měla Gabriela Koukalová, která se prodrala z 21. pozice o třináct míst dopředu. "Nic jiného mi nezbývalo, nechala jsem tam úplně všechno," smála se po prvním letošním startu v Rakousku.

Gabriela Koukalová při nástřelu
zdroj: ČT sport autor: Petr Paseka

Štafetu rozjížděla Eva Puskarčíková, které se sice povedla ležka, po následné stojce ale musela na dvě trestná kola. Český tým se tak rázem propadl z třetího místa až na samý chvost závodu. "Cítila jsem každou ránu, každou vteřinu. Před závodem jsem se přitom cítila dobře, ke konci už to ale nešlo. Snažila jsem se, co se dalo, abych to stáhla, ale nešlo to," řekla Puskarčíková.

A začala stíhačka, do které přímo vlétla Koukalová. Ležka opět na nula, chybu na stojce si opravila a stahovala, co to dalo. "Jsem střelecky spokojená moc," uvedla.

Přitom střílela na druhé straně střelnice, než se nastřelovalo před závodem. "Bála jsem se ležky, protože vítr na stavu šestnáct byl jiný než na sedmičce, kde jsme nastřelovali, a terče začínaly být trochu ve stínu. Ono to pak zkresluje a rány můžou být nahoře nebo dole. I když jsem dala jedno dobíjení, tak skvělý výsledek," řekla Koukalová.

Gabriela Koukalová se občerstvuje před startem
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

V mysli měla především trápící se Puskarčíkovou. "Bylo mi jí moc líto, všichni jsme s ní soucítili," řekla obhájkyně velkého křišťálového globu. "Nehrozí, že bychom se na Evičku byť jen malinko zlobili, má na to plné právo. Odvádí celou zimu skvělou práci, je obdivuhodné, kam se dostala. Zapomeneme na to."

Na trati si říkala jediné: "Musím jet takřka do bezvědomí." Za své 'expresní představení' děkovala hlavně servismanům. "Fakt je musím hrozně moc pochválit," uvedla. "V zatáčkách na poli jsem se bála míň než dřív, protože jsem tu strávila čas přes Vánoce a mám to najetý pomalu i pozadu," připomněla svůj tréninkový kemp.

Ženy nemají na regeneraci ani 24 hodin, už v pátek je čeká sprint. "Ještě jsem nad tím nestihla přemýšlet. Jsem zvědavá, jak pojedu, protože si nedokážu představit, že pojedu další závod. Doufám, že se mi podaří dobře vyspat," přála si Koukalová.

Ze smíšené štafety je spokojená hlavně s překonáním svých hranic. "Jsem ráda, že jsem dokázala jít mnohem víc přes bolest než jindy," uvedla Koukalová a velí, že se ani po sedmém místě nic z taktiky nemění. "Držíme se dobrých věcí, které tam jsou, není to o jednom člověku," konejšila Puskarčíkovou.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články