Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Startuje MS. České smíšené kvarteto jde do boje o medaile

Hochfilzen (Rakousko) - Dlouho očekávaný světový šampionát startuje. V rakouském Hochfilzenu už za pár hodin půjdou na start smíšené štafety. Ta česká bude mít složení Eva Puskarčíková, Gabriela Koukalová, Ondřej Moravec a Michal Krčmář. Přímý přenos začíná na ČT sport a webu ctsport.cz ve 14:15.

"Aklimatizovali jsme se docela slušně, neměl by to být velký problém," říká trenér mužů Michael Málek. Na rozdíl od něj musel jeho trenérský kolega Zdeněk Vítek řešit různé problémy. 

"Družstvo žen mělo bombastický příjezd - výprava totiž čítala pouze Evu Puskarčíkovou. Další holky postupně dojížděly, dneska už jsme ale snad kompletní. Nebylo to veselé, ale teď to vypadá, že to klapne," popsal Vítek s tím, že výprava je nyní už kompletní

Velkou pozornost poutá poranění Gabriely Koukalové, která si poranila pravou ruku. "Je to na dobré cestě. Včera ji to ještě bolelo, byla to otevřená rána. Nyní na tréninku už to ale skoro necítila a doktor nám řekl, že během dvou dnů by to mělo být v pořádku," popisuje Vítek. "Doufám, že už to je za námi," zaklepal ve studiu ČT přímo v Hochfilzenu.

Trenéři řešili dvě těžká rozhodnutí

Trenéři také oznámili složení smíšené štafety, která vstoupí do úvodního závodu. Češi pojedou ve složení Eva Puskarčíková, Koukalová, Ondřej Moravec a Michal Krčmář. Na prvním úseku dostala před zkušenou Veronikou Vítkovou přednost Puskarčíková. "Na prvním úseku si většinou počíná velice dobře a snad to tak bude i teď. Umí se soustředit na závod a uvidíme, zda se jí to povede," komentoval Vítek.

Štafetu pak do cíle dovede Krčmář. "Michal se do té role vžil fantasticky. Má nejlepší zrychlení a na posledním úseku to dokáže zatáhnout. Michal patří mezi showmany a je rád, když má prostor, něco předvede divákům," cení si trenéři.

V interním souboji Moravce s Michalem Šlesingrem pak dostal přednost prvně jmenovaný. "Zvažovali jsme veškeré faktory a Ondra je teď momentálně na tom lépe, je vyrovnanější. V jeho prospěch hovořila i o trochu lepší střelecká stabilita v tréninku," uzavřel Málek.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články