Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Czech Aerobic Open

Moravec rozmýšlel start. Nakonec ale super, i když trochu to mrzí, řekl po sprintu

Hochfilzen – "Nenech ho, Ondro, nenech ho," povzbuzoval na dálku šéftrenér Ondřej Rybář českého reprezentanta Ondřeje Moravce, který poslední kolo sprintu mistrovství světa jel s pozdějším vítězem Benediktem Dollem. Moravec už věděl, že se chybnou ránou na stojce připravil o medaili, nakonec z toho bylo páté místo. "Ve finále pro mě super," uvedl dvaatřicetiletý biatlonista.

Benedikt Doll a Ondřej Moravec v cílové rovince
zdroj: ČTK/ITAR-TASS autor: Stanislav Krasilnikov

"Mrzí mě to, to se nemělo stát. Kdyby to byla na odchod nula, je to úplně jiná písnička," prohlásil Moravec, který ještě ráno před závodem nebyl stoprocentně přesvědčený, že vůbec nastoupí.

Záhy po vyjetí ze střelnice tušil, že poslední rána na druhé položce ho připravila o bronz, na druhou stranu bere pátou příčku podle svých slov všema deseti. Zvláště poté, co se od smíšené štafety necítil úplně nejlépe. "Nebyl jsem na tom stoprocentně, cítil jsem se tak prazvláštně, takže ve finále jsem strašně rád," uvedl muž, kterému chybělo k bronzu 7,6 vteřiny.

Zlobily ho ucpané dutiny. "A vlastně všechno možné, takže to pro mě bylo takové zvláštní. Ale po těle jsem se cítil dobře, takže to je prostě jen nekomfortní pocit, kdy člověk huhlá a štve ho to," prohlásil Moravec.

Myslí si, že na vrcholné akce typu mistrovství světa se vždy umí velice dobře připravit. "Asi jo. Věřím v to, že v sobě mám něco, co mě dokáže při důležitých závodech vyhecovat," řekl Moravec. Totálním bojovníkem by se prý ale nenazval. "Prostě se dokážu zkoncentrovat na výkon," dodal.

Ležku měl čistou a na trenérech bylo vidět velké napětí. Pak přišla položka ve stoje. "No, to byla taková ta medailová rána. Škoda jí," komentoval Rybář poslední ránu mimo. "Zbytečný strach, obava, jak malej kluk..." komentoval Moravec své zaváhání.

"Když jsem vyjel z trestného kola a viděl tabuli, to jsem si hodně nadával. Ta jedna rána poslední... Prostě na to jsem moc starej," zasmál se Moravec.

Ondřej Moravec
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

"Je to padesát na padesát. Člověka to mrzí, bylo to tak strašně blízko, na druhou stranu to beru s pokorou. Dnes to pokazila spousta dobrých závodníků, na druhou stranu to pro mě byla neskutečná šance, takže je to takový smíšený," doplnil.

Pomohlo mu hodně, že poslední kolo jel s Dollem. "Určitě. Měl jsem poměrně dost sil, udržel jsem ho celou dobu. Kdyby tam nebyl, nevím, jestli bych jel tak rychle, ale asi bych něco ztratil," řekl Moravec, který děkoval servisu za perfektní lyže. Jely mi neskutečně dobře, v tunelu jsem Dolla sjel o patnáct metrů."

Sprint už hází za hlavu a před sebou má nedělní stíhací závod, tedy ani ne den do startu. "Myslím si, že na to už můžu přestat myslet a soustředit se na další závod. Dnes to tak nějak přežiju do zítřka a doufám, že vydržím a budu moct předvést zase nějaký kvalitní výkon," řekl stříbrný muž ze stíhačky na olympijských hrách v Soči.

Co udělat jinak, než ve sprintu? "Maximální koncentrace na střelnici, jiná cesta k medaili nevede," upozornil.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články