Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Koukalová před vytrvalostním závodem: Trochu se toho bojím

Hochfilzen - Gabriela Koukalová má už od pátku splněno. Ke zlatu ze sprintu navíc v neděli dokázala přidat "stíhací bronz". Před vytrvalostním závodem se ale snaží brzdit emoce. "Moc očekávání na středu nemám," prohlásila. Přímé přenosy z MS v biatlonu sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz.

Gabriela Koukalová
zdroj: ČT sport autor: Ondřej Nováček

Hned na úvod probíhající sezony Světového poháru skončila Koukalová ve švédském Östersundu v individuálním závodě na 15 kilometrů na 17. místě. Letos k tomu v dalším startu ve stejné disciplíně přidala v italské Anterselvě 24. příčku. Žádné vyložené vyskakování.

"Trochu se toho závodu bojím," přiznala s výhledem na středu v dějišti MS. "Tuším, že nejlépe jsem v sezoně skončila sedmnáctá," potvrdila. V posledních letech se přitom prý jednalo o její nejoblíbenější disciplínu. "Ale letos se necítím dostatečně silná," uvedla.

Koukalová doufá, že je to jen otázka času, kdy individuálu opět přijde na chuť. "Snad to tak je," řekla obhájkyně velkého křišťálového glóbu na tiskové konferenci, kterou uspořádal výrobce lyží Fischer. "Mám nový typ, a moc mi pomohly. Na mém úspěchu mají velký podíl," prohlásila.

Na MS jí po individuálu čeká ještě páteční štafeta a nedělní závod s hromadným startem. "Věřím, že na další závody se už budu opět těšit," uvedla.

Koukalová si myslí, že sprint ovládla na mistrovství světa v Hochfilzenu proto, že ho nemá až tak v oblibě. "Zřejmě jo. Někdy to tak bývá, že právě disciplína, které nevěříte, vám nakonec vyjde," uvedla.

Ve stíhačce, do níž vyrazila z prvního místa, školácky chybovala a o lepší umístění se připravila chybnou manipulací se závěrem zbraně. Nakonec se ale dokázala do závodu vrátit soustředěnou střelbou na dalších položkách a výtečným během. "Ale ty tři metry na druhou Darju byly moc. Nedala bych to," řekla Koukalová.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články