Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Koukalová dokonala medailové trio. MS vychází líp, než jsme čekali, radovala se

Hochfilzen - Po třech závodech má z letošního mistrovství svšta Gabriela Koukalová kompletní medailovou sbírku. Po zlatu ve sprintu a bronzu ve stíhačce přidala stříbro ve vytrvalostním závodu. "Jsem šťastná," vydechla Koukalová v době, kdy Němka Laura Dahlmeierová vyčistila poslední položku a jela si pro zlato. "Je to závod Laury, která je prostě střelec par excellence," chválila soupeřku. Další individuální medaili by mohla Koukalová přidat v neděli, kdy se jede závod s hromadným startem. Přímé přenosy z MS v biatlonu sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz.

Gabriela Koukalová
zdroj: Reuters

Z mistrovství světa má už šest cenných kovů a jako první česká biatlonistka získala na jednom šampionátu tři individuální medaile. "Rozhodně je to sen každého závoďáka. Vrchol sezony vychází mnohem líp, než jsme si dokázali představit," řekla.

Vytrvalostní závod ale vysál Koukalové hodně sil. V cíli ji trápily křeče v nohou, vítězné Dahlmeierové zase klesl krevní tlak. "Je fakt unavená, klesají jí víčka," omlouval svoji ženu Petr Koukal, když biatlonistka odcházela z tiskové konference. "Gabča proti obvyklé praxi odešla ihned po otázkách pořadatelů," uvedl český tým. Teplota ukazovala během závodu téměř 11 stupňů.

Největším přáním Koukalové po stříbrném závodu, který se jel v nezvyklém teple, byl odpočinek. "A klid. Den před závodem na mě už padla velká únava a je těžké si po takovém množství startů odpočinout a připravit se na další," řekla.

Zvláště když se v každém startu vydá ze všech sil. Na mistrovství světa se nikdo nešetří. "V každém závodu musíte nechat veškeré síly a já jedu pokaždé úplně do kómatu. Jsem ráda, že jsou aspoň dny odpočinku, neumím si představit, že bychom tu závodili tři dny po sobě jako jinde," řekla Koukalová.

Do vytrvalostního závodu přitom nevstoupila ideálně. Druhou ranou minula terč a připsala si trestnou minutu. "Začátek byl tvrdý a v medaili jsem nevěřila, ale měla jsem v sobě dobrý pocit, že by se to do desítky nebo pětky mohlo povést. Říkala jsem si, že nemám co ztratit. Soustředila se na každou ránu a každou vyprecizovala."

Rána, která terč netrefila, skončila snad jen o milimetr mimo. Kdyby měla Koukalová štěstěnu na své straně, brala by zlato. "Myslím ale, že můžu být ráda, že jsem měla štěstěnu na své straně v dalších devatenácti terčích. To tak někdy je," usmála se.

Laura Dahlmeierová
zdroj: ČT4 autor: ČTK/AP/Hakon Mosvold Larsen

Šampionát se stal soubojem Koukalové s Němkou Dahlmeierovou, která už získala v Hochfilzenu tři zlata včetně smíšené štafety a stříbro. "Nevím, jak Lauru porazit. Je neuvěřitelná. Silnější, rychlejší a má lepší koncentraci," vyzdvihla Koukalová.

Ještě bude mít jednu šanci Němku zdolat. Na závěr šampionátu se v neděli pojede závod s hromadným startem, který Koukalová v sezoně už dvakrát vyhrála. "Čím víc se člověku daří, tím chce víc dalších úspěchů," naznačila, že má dál medailový apetit.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články