Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Kdo napodobí Koukalovou? Do boje jde české kvarteto s debutantem Václavíkem

Hochfilzen – Po triumfu Gabriely Koukalové ve sprintu na mistrovství světa v biatlonu vyrazí do boje muži. Na startu bude i české kvarteto. Po smíšených štafetách pojedou další závod Ondřej Moravec a Michal Krčmář, nastoupí také Michal Šlesingr a debutant na MS Adam Václavík. Přímý přenos vysílá ČT sport a web ctsport.cz od 14:35.

Michal Šlesingr
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Podobně jako ve sprintu žen jsou i tentokráte favorité rozeseti po celém startovním poli. Každá země se drží osvědčené taktiky. Francouzi nasazují největší eso na úvod. Martin Fourcade ponese číslo čtyři. Naopak třeba Norové nebo i Češi si nechávají trumfy až do závěru startovní listiny.

První z Čechů vyrazí na desetikilometrovou trať s číslem 42 Adam Václavík, sedmašedesátku bude mít Michal Krčmář, jednaosmdesátku Ondřej Moravec a šestaosmdesátku Michal Šlesingr. Ještě po něm vyrazí například Johannes Bö nebo Emil Hegle Svendsen.

Do sestavy pro mix štafetu se tentokráte nevešel a sprint pro něj bude proto úvodní šancí, jak zabojovat o dobrý výsledek. Šlesingr přitom nemá na Hochfilzen špatné vzpomínky. Startoval tu i z českého pohledu v památném vytrvalostním závodu, ve kterém v roce 2005 vybojoval Roman Dostál zlato. Šlesingr tehdy skončil dvacátý. A ještě jedna reminiscence. Téměř přesně na den před deseti lety v Anterselvě na světovém šampionátu získal stříbrnou medaili.

Je nám líto, video expirovalo.
Moravec: Je to studená válka. Mělo by se ubrat

Mohlo by něco podobného vyjít nyní? Proč ne? Na druhém místě ve sprintu skončil Šlesingr už i jednou v této sezoně v Oberhofu. "Cítím se dobře a věřím, že dobře to dopadne i v závodech," popsal své rozpoložení v Hochfilzenu.

Velkou premiéru prožije na velké akci Václavík. Zatímco v Oslu byl ještě v roli náhradníka, teď ho čeká ostrý start. To Moravec nebo Krčmář jsou úplně v jiné pozici.

Zatímco první z nich může navázat na solidní výkon v úvodním štafetovém závodě, druhý nebyl po čtvrtku vůbec spokojený. Krčmář v sezoně podává stabilní výkony, u Moravce převládají větší výkyvy. "Nervózní maličko budu, ale ten největší tlak ze mě spadnul po štafetě," přiznal Moravec.

Zdroj
ČT sport, ČTK, biatlon.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články