Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Jislová se dočkala, na MS rozjede štafetu místo Charvátové

Hochfilzen - Jislová dostala přednost před Lucií Charvátovou a rozjede štafetu biatlonistek na MS. Po ní nastoupí Eva Puskarčíková, třetí úsek závodu na 4 x 6 kilometrů rozjede Veronika Vítková a finišovat bude mistryně světa ze sprintu Gabriela Koukalová. Favoritkami jsou Němky a Francouzky. Přímý přenos páteční štafety odvysílá ČT sport a web ctsport.cz ve 14:40.

Jessica Jislová
zdroj: ČTK/AP

Loni jela Jislová premiérově týmový závod na MS v Oslu, vstoje třikrát dobíjela a předávala osmnáctá s minutovým odstupem za čelem. Před rokem nahradila na prvním úseku nemocnou Puskarčíkovou, tentokrát dostala přednost před Lucií Charvátovou, která se potýká se střeleckou nevyrovnaností.

"Rozhodování nebylo jednoduché, protože Jessica asi čtrnáct dnů nezávodila. Ale vsadili jsem na její větší jistotu při střelbě vleže v porovnání s Lucií," vysvětlil trenér žen Zdeněk Vítek.

Je nám líto, video expirovalo.
Jislová: Jsem stále ve střehu, můj start může přijít

Charvátová docela slušně střílela na MS ve sprintu i ve stíhačce, ale ve vytrvalostním závodu pak udělala osm chyb. "Věřím, že Jess svůj úsek zvládne. Ležku střílí rychle, jistě a vstoje už také získala na větší jistotě," řekl Vítek, který uvažoval i o eventuálním povolání juniorky Markéty Davidové.

Na olympiádě v Soči byly biatlonistky ve štafetě čtvrté, na MS 2015 v Kontiolahti osmé a loni v Oslu šesté, jelikož Charvátová na svém úseku musela na tři trestná kola. Biatlonistky naposledy běžely štafetu na Světovém poháru v Anterselvě. A vůbec jim tehdy v lednu nevyšla. V sestavě bez Koukalové dojely Charvátová, Lea Johanidesová, Puskarčíková a Vítková až šestnácté.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články