Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Jislová čeká na svou šanci. I tak to prožívám dost, sleduji každý mezičas, říká

Hochfilzen – Jessica Jislová se podruhé v kariéře dostala do nominace mistrovství světa. Do závodů sice zatím nezasáhla, snaží se ale připravovat tak, jako by šla v rakouském Hochfilzenu každým dnem na trať. A těší ji, že může v Rakousku být se svým přítelem, biatlonistou Tomášem Krupčíkem, kterého šéftrenér Ondřej Rybář také zařadil do nominace.

Sport
zdroj: ČT4

"Jsem stále ve střehu, pořád se snažím udržovat se v nějaké formě, kdyby bylo potřeba, abych nastoupila do závodu," prohlásila dvaadvacetiletá Jislová, která se poprvé na světovém šampionátu objevila loni v norském Oslu.

Tam absolvovala sprint, v němž skončila 41., zasáhla i do stíhacího závodu, kde si o sedm míst pohoršila. "V Oslu to byla taková odměna za to, co jsem dokázala zajet předtím na mistrovství Evropy, tak jsem si to užívala. Ale vrchol by byl, kdyby byly výsledky lepší," uvedla Jislová, která dostala v nominaci přednost před Leou Johanidesovou.

V letošní sezoně se Jislová představila například ve Světovém poháru ve slovinské Pokljuce, kde ji sprint vynesl až 81. místo, startovala i v německém Oberhofu, kde ve stejné disciplíně obsadila 77. místo.

Nechyběla ani na mistrovství Evropy v Polsku. Ve smíšené štafetě startovala s Johanidesovou, Jaroslavem Soukupem a Lukášem Kristejnem. České kvarteto skončilo páté.

Je nám líto, video expirovalo.
Jislová: Jsem stále ve střehu, můj start může přijít

Kolem Jislové je velká sportovní rodina, navíc její sestry Erika a Sára také holdují biatlonu. "Erika se teď spíše věnuje rodině, ale Sára začala s biatlonem loni. Rok předtím neuměla ani pořádně lyžovat, má těžké začátky a je úspěch, když dojede nezraněná do cíle," smála se Jislová.

Na pokoji v pensionu nedaleko Hochfilzenu je s Lucií Charvátovou, s níž si lidsky rozumí. "Je přiměřeně upovídaná. U sportovců je nejdůležitější, jak si lidé sednou, podle toho, kdo chodí kdy spát. My jsme takoví nespáči, takže v tomhle jsme si sedly výborně," prohlásila.

V nominaci se stala posledním členem spolu s přítelem Tomášem Krupčíkem. "Těšili jsme se, že sem můžeme jet společně a můžeme se tady podporovat. Letos jsme měli docela štěstí, závodili jsme spolu hodněkrát, loni jsme byli celou dobu rozděleni," uvedla Jislová,

Gabriele Koukalové, Evě Puskarčíkové, Veronice Vítkové a Lucii Charvátové se snaží fandit u televize a datacenteru. "Prožívám to dost, sleduji každý mezičas," dodala.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články