Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Hochfilzen se těší na první sprint, Koukalová bude útočit na medaili

Hochfilzen – Do prvního individuálního závodu mistrovství světa v biatlonu zbývají hodiny. Česká reprezentace bude mít na startu sprintu na 7,5 kilometru čtyři zástupkyně – Lucii Charvátovou, Veroniku Vítkovou, Evu Puskarčíkovou a Gabrielu Koukalovou. Právě druhá žena průběžného pořadí Světového poháru patří mezi favoritky. Přímý přenos sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz od 14:10.

Gabriela Koukalová
zdroj: ČTK/AP

Koukalová a Puskarčíková měly na regeneraci málo času, ve čtvrtek absolvovaly závod smíšených štafet, v němž spolu s Ondřejem Moravcem a Michalem Krčmářem nakonec obsadily sedmé místo. "Ta regenerace není tak rychlá. Nedokážu si představit, že pojedu další závod," řekla Koukalová v cíli.

Důležitý podle ní musí být zejména dobrý spánek. "Pokud se to povede, budu použitelná," prohlásila před pátkem biatlonistka, která ještě začátkem týdne laborovala s nateklým palcem a zápěstím vinou nešťastně zaražené třísky. Tu jí museli vyříznout v Jablonci nad Nisou.

V minulosti už několikrát Koukalová tvrdila, jaké má obavy, že se jednoduše necítí. A přesto pak zajela výborné výsledky. "Člověk nikdy neví. Den ode dne se to sčítá, že je ta nejnáročnější část sezony před námi. Snad to zvládnu," prohlásila vítězka čtyř individuálních závodů v této sezoně, která byla na pódiu celkem osmkrát.

Z Östersundu přivezla bronz, v Oberhofu sprint dokonce vyhrála, v Ruhpoldingu skončila Koukalová druhá. V Hochfilzenu vyrazí na trať jako šestadevadesátá ze stojednačlenné skrumáže, kterou uzavře norská biatlonistka Tiril Eckhoffová.

Problémy jsou každopádně zažehnány, Koukalová se cítí dobře, do závodu však budou chtít promluvit i další české závodnice. Eva Puskarčíková hodlá napravit střelecké zaváhání ze smíšené štafety.

V Hochfilzenu je nyní v nové pozici. V závodech Světového poháru dojela v sezoně dvakrát třetí a patří do širší špičky. "Touha ukázat se je stejná jako v jakémkoli závodu. Snažím si nepřipouštět, že to je vrchol. Nechci si na sebe vytvářet tlak," prohlásila.

Právě v mixu dostala přednost před Veronikou Vítkovou. Ta ladila formu na mistrovství Evropy a dopředu věděla, že v Hochfilzenu se poprvé představí právě až ve sprintu. Její příprava však neproběhla bez komplikací. Nejdříve onemocněla mezi vánočními svátky, na její kondici se pak podepsala velká nadmořská výška v Anterselvě.

Veronika Vítková
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

A do Hochfilzenu odjížděla mírně nachlazená. "Snad jsme to podchytili včas. Už jsem byla na tréninku, tak snad budu připravená," řekla Vítková, která skončila na čtvrtém místě na ME.

S drobným nachlazením se potýkala i Lucie Charvátová, která kvůli tomu z evropského šampionátu v Polsku předčasně odjela domů a poté trénovala v Jablonci nad Nisou. Z českých závodnic se v Rakousku ukáže ve sprintu jako první, vyjede z 56. místa.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články