Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklistika ČR 2024

Domračevová je zpátky. Konečně jsem zúročila to kvantum tréninků, zářila

Hochfilzen – Darja Domračeovová se hned na začátku ledna vrátila po téměř dvou letech do kolotoče Světového poháru. V Oberhofu to ještě na nějaké velké slavení nebylo, zato Hochfilzen už přinesl kýžený výsledek. Třicetiletá reprezentantka Běloruska vybojovala ve sprintu stříbro, a jak sama řekla, končně mohla zúročit ohromné množství tréninků, které absolvovala poté, co se jí loni v říjnu narodila dcera Xenie. "Dneska nastal ten pravý čas," zářila.

Darja Dormačevová
zdroj: ČTK/ITAR-TASS autor: Stanislav Krasilnikov

Domračevová vyjížděla do stíhacího závodu z 27. místa a skvělým během se dokázala prodrat na druhou příčku. Za sebou nechala Gabrielu Koukalovou, která mohla pomýšlet na vyšší umístění, nebýt problémů na střelnici. Na vítěznou Němku Lauru Dahlmeierovou ztratila Domračevová 11,6 vteřiny. "Takový návrat je přece super příběh," řekl manžel bronzové medailistky Petr Koukal ve finiši.

"Neměla jsem konkrétní cíle pro jeden závod nebo jeden konkrétní den, ale věřila jsem, že je možné se vrátit a být nejlepší. Kdybych tomu nevěřila, nebyl by důvod znovu trénovat," prohlásila Domračevová.

Třicetiletá biatlonistka vynechala celou minulou sezonu, protože po prvenství ve Světovém poháru v ročníku 2014/15 onemocněla mononukleózou a rozhodla se dopřát si delší pauzu. Pak otěhotněla s dvaačtyřicetiletou norskou hvězdou a osminásobným olympijským vítězem Olem Einarem Björndalenem.

V Hochfilzenu je proto i s chůvou. "Je v hotelu a dává dceři všechnu péči. Zítra přijede moje maminka, takže o dceru bude postaráno ještě lépe. Už teď se těším, až se vrátím na hotel, obejmu ji a oslavíme spolu medaili," plánovala dvojnásobná mistryně světa.

Darja Domračevová v cíli stíhacího závodu na MS v Hochfilzenu
zdroj: ČTK/ITAR-TASS autor: Stanislav Krasilnikov

Byla ráda, že na závod byla po všech stránkách připravená. Podle svých slov hlavně dobře spí. "Dcera je hodná, nechá mě," smála se. A důležitý je i samotný trénink, jehož některé části absolvovala s norským týmem. "Ale není jich zas tak hodně," uvedla Domračevová.

Často prý trénuje na stejném místě, jen s odlišným programem. "Moje situace (krátce po těhotenství, pozn. red.) je přece jen velmi specifická, takže vyžaduje jiné tréninky a objemy než u soupeřek, které neměly tak dlouhou tréninkovou pauzu," prohlásila svěřenkyně trenéra běloruské reprezentace Jurije Alberse.

Darja Domračevová
zdroj: ČTK/ITAR-TASS autor: Stanislav Krasilnikov

Do budoucna nevylučuje, že některé tréninkové kempy absolvuje společně s Norkami. "Uvidíme, jak bude spolupráce vypadat příští rok. Ale myslím, že určitě absolvuji kempy i se svými kolegyněmi z běloruské reprezentace," uvedla Domračevová.

Je ráda, že vztahy u týmových kolegů fungují na jedničku. "Máme velmi dobrou partu," řekla Domračevová, jejímž dlouhodobým cílem jsou olympijské hry 2018 v Pchjongčchangu. Otec jejího dítěte Björndalen tam chce ukončit kariéru.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články