Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Čeští biatlonisté napodobí další špičkové týmy, dostanou servisní kamion

Hochfilzen (Rakousko) - Osm servisních kamionů naskládaných těsně vedle sebe stojí za stadionem na biatlonovém mistrovství světa v Hochfilzenu. Od příští sezony jich bude minimálně o jeden víc. Češi se přidají k velmocím a jejich servis dostane rovněž komfort v podobě trucku.

Čeští biatlonisté ve štafetě
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

"Nechceme se rozcapovat, ale důvod je jasný. Chceme držet krok se světovou špičkou," oznámil šéftrenér Ondřej Rybář. První muž českého biatlonu Jiří Hamza informaci o vylepšení zázemí vzápětí potvrdil. "Jednáme o tom a asi to tak dopadne," řekl Hamza před sprintem mužů. "Mysleli jsme, že budeme jezdit bez toho, ale trend je takový a jednoho dne by nás to čekalo. Chceme-li držet krok, tak se musíme snažit i v infrastruktuře," řekl Hamza.

Pořídit si servisní kamion přijde na miliony. Českým biatlonistů ale z rozpočtu nic neubude. "Nabídl se nám český partner, který by nám s tím pomohl, a toho si ceníme," řekl Rybář. "Máme to dostat sponzorsky, takže nás to nebude stát v podstatě nic. Firma nám ho věnuje za reklamu a spolupráci," konstatoval Hamza.

Je nám líto, video expirovalo.
Biatlonisté se rozhodli pořídit servisní kamion

Servisní kamion se bude pro český tým stavět na míru. "Servisáci si řeknou, co chtějí," uvedl Hamza. Vzorem bude švédský kolos. "Chceme to mít i s teleskopickým vysouváním, aby se co nejvíce ulehčilo práci," doplnil Hamza. Nikdo z českého realizačního týmu si nebude muset dělat řidičské oprávnění na kamion.

"To zařídí speditérská firma. Budou nám ho převážet. My jim dáme plán a oni s tím přijedou na místo," vysvětlil Hamza. Servis se bude starat jen o svoji práci. "A pak uvidíme, co nám to přinese na závodech," podotkl Rybář. V současnosti využívají servisní kamion Norové, kteří mají na MS v Rakousku dva, Švédové, Rusové, Němci, Rakušané a Francouzi, menší má Kanada.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články