Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Češi myslí ve štafetách vysoko. Předčí biatlonisté čtvrté místo žen?

Hochfilzen – Tomáš Krupčík dostal přednost před Adamem Václavíkem a rozjede mužskou štafetu na mistrovství světa v biatlonu. Po něm nastoupí Ondřej Moravec, stříbrný z vytrvalostního závodu, Michal Šlesingr a finišovat bude Michal Krčmář. Přímý přenos vysílá od 14:30 ČT sport a web ctsport.cz.

Michal Šlesingr
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Krupčík předvedl v dlouhém závodě až na jednu položku výbornou střelbu a nezaostával ani v běhu. Spolehlivý výkon mu zajistil nominaci.

Pokud nabere český tým ztrátu, na druhém úseku jistí situaci Moravec. I když je tu jedno ale. Moravec si stěžoval už od minulého týdne na problém s nosními dutinami. Přesto dojel pátý ve sprintu i stíhačce. V závodu na 20 km útočil na zlato a prohrál jen o 3,3 sekundy s Američanem Lowellem Baileym. V noci po závodu se vzbudil už ve tři hodiny. "A pak už jsem toho moc nenaspal. Mám plné dutiny a necítím se komfortně," řekl Moravec. Přesto včera absolvoval v hustém sněžení krátký trénink. "Ale nebyla to žádná hitparáda."

Na třetím úseku se představí Šlesingr, který si výsledkem na dvacítce zajistil v Hochfilzenu účast v nedělním závodu s hromadným startem. "Jsem přesvědčený, že mu to dodá potřebného klidu a pomůže v koncentraci," řekl Málek.

Je nám líto, video expirovalo.
Moravec: Za týden budu ještě spokojenější

"Štafeta je o tom, že se musí jet v kontaktu a z toho pak dokáže být výsledek. O tom to je, udržet štafetu v kontaktu a pak se uvidí, kdo zvládne líp konec. Jinak jsou týmy silný, že tam je šest, osm štafet, které se o to budou prát," řekl Krčmář.

Finišman Krčmář, který má podobně jako Moravec problém s dutinami, doufal, že štafetu mužů zvládne lépe než tu smíšenou v úvodu šampionátu. "Vezmu si z mixu ponaučení. Nebudu na sebe tak přísný a pojedu svůj závod," řekl.

Do šestého místa skončili muži ve štafetě předloni v Kontiolahti (6.) i před rokem v Oslu (5.) a dvakrát pátí byli i v této sezoně Světového poháru. Jen naposledy v Anterselvě byli třináctí, jelikož Václavík musel na dvě trestná kola.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články