Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Biatlonisté bydlí v hotelu blízko stadionu, mají i vlastní kuchařku

Hochfilzen (Rakousko) ‒ Čeští biatlonisté sídlí na MS v malém hotelu v obci St. Ulrich, která je vzdálená čtvrt hodiny od stadionu. Tým má k dispozici veškerý komfort a také vlastní kuchařku.

Je nám líto, video expirovalo.
Jak to vypadá na hotelu českých biatlonistů?

Český tým bydlel při Světových pohárech v hotelu v Leogangu, ale pro světový šampionát se rozhodl pro změnu. "Snažili jsme se najít něco malinko blíž a plánovali jsme sem vzít vlastního kuchaře. A tohle s kuchyní bylo nejlepší," řekl šéftrenér Ondřej Rybář.

Budova na sobě ani nemá nápis, že jde o apartmány k pronajmutí. Češi využívají všechna tři patra a dohromady je zde okolo 30 lidí. "Já jsem poměrně hodně společenský typ, ale při závodech jsem za ten klid i celkem ráda. Tady si odpočineme, máme pohodlí a všechno, co potřebujeme, abychom měli dobré podmínky," řekla Koukalová.

Každý apartmán má kuchyň, jednu až dvě ložnice, toaletu a sprchu. Koukalová je sama, Eva Puskarčíková bydlí s Veronikou Vítkovou, Ondřej Moravec s Michalem Krčmářem a Michal Šlesingr s Adamem Václavíkem. "Závoďáci bydlí většinou po dvou, aby měli pohodlí," řekl kouč mužů Michael Málek. 

Tisková konference hvězd prvního týdne MS v Hochfilzenu
zdroj: ČT sport autor: Petr Paseka

Koloběh českého domu je jednoduchý. Nástěnka s informacemi není třeba, večer nebo ráno si všichni vše potřebné řeknou. "To je na tom hezký, že se to řídí samo. Šíří se to a nikdo se nezapomene," pochvaluje si Rybář. Klidnému průběhu napomáhá využití vlastní kuchařky. "Je díky tomu větší časová flexibilita. Každý si zajde, kdy potřebuje, a je vše jednodušší," řekl Rybář. 

Kuchařka Gabriela Fliegerová není u biatlonistů nováčkem. Už s nimi byla na soustředění ve Švédsku a před sezonou i v Hochfilzenu. "Jsou skvělá parta. Není náročné pro ně vařit," řekla. Většina základních potravin se do obřího chladicího boxu vedle kuchyně přivezla z Česka. Především maso. "Odhadem padesát kilo," uvedla kuchařka s tím, že před závody se vaří nejvíce kuřecí a převážně těstoviny, třeba carbonara.

"Je skvělá," chválila Koukalová kuchařku a prozradila, že na jídelníčku se nejvíce podílel Krčmář, který ho sestavoval. "Jde hlavně o zdravou výživu, o nic složitého," řekla Fliegerová.

Biatlonisté jsou s realizačním týmem tak trochu uzavření před okolním světem. Manželky či manželé bydlí jinde. "Je to i kvůli zdravotní prevenci. S nejbližšími se jen potkají, je třeba se v tomto ohledu navzájem respektovat," uvedl Rybář.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články