Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Šlesingr: Na medaili ze štafety máme, jen se to musí sejít

Oslo - Je aktuálně nejlepším z českých biatlonistů a to Michal Šlesingr potvrdil i v závěrečném úseku štafety, kterou na mistrovství světa v Oslu dovezl do cíle na pátém místě. Litoval ale, že nezvládl takticky závěrečný finiš o čtvrté místo, a věří, že mu ještě nějaké síly zbyly pro nedělní závod s hromadným startem, který má rád.

Viděl první skvělý úsek Michala Krčmáře, a když se po rozjíždění vrátil na stadion, zaregistroval chybnou stojku Ondřeje Moravce. "Bylo mi jasné, že to nebude o medaili, tak jsem se soustředil na boj o čtvrté místo," řekl Šlesingr. V něm se ocitl se silným rakouským sprinterem Dominikem Landertingerem. A prohrál i vinou taktické chyby.

"Cítil jsem se dobře, takže mě to dost mrzí, že jsem na něj nebyl schopen něco vymyslet," uvedl Šlesingr. Rakušan mu ujel těsně před koncem posledního stoupání. "Mohl jsem to zkusit nakopnout a zkusit ho urvat a zlomit, na druhou stranu on není žádné vořezávátko," upozornil.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy českých biatlonistů po štafetě na MS v Oslu

Rakušan je totiž zhruba o hlavu větší než Šlesingr. "Takže je těžké na něj něco vymýšlet. Patří k těm nejrychlejším mezi biatlonisty a není to úplně snadné," uznal český závodník. "Když přijde do spurtu a člověk vyvine stejnou frekvenci, tak on má nohy o deset cenťáků delší, to musí být někde znát," vysvětlil.

Páté místo je pro něj ujištěním, že čeští muži mohou bojovat o medaili z vrcholné akce, na kterou ve štafetě ještě nikdy nedosáhli. "Víme to, že když nám to sedne, tak to dokážeme. Tohle to víceméně potvrzuje. Nesmíme zbytečně dobíjet, dělat taktické chyby a může to tam být," doufal.

Věří, že mu ještě zbyly síly do posledního nedělního závodu. "Je to poslední závod, těším se na něj. Je to kontaktní závod, který mám rád, takže to někde ze sebe vyškrábu," prohlásil. "Formu běžeckou mám slušnou, jde o to udržet nervy a trefit to," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články