Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Krčmář: Musím potrénovat běh, hvězdy jsou jinde než já

Oslo - Páté místo z mistrovství světa znamená pro Michala Krčmáře životní úspěch. Ve vytrvalostním závodu při střelbě jako jeden z mála ani jednou nechybil a díky tomu jeho jméno figurovalo mezi absolutní světovou špičkou. Díky svému umístění si navíc zkusí na šampionátu i hromadný závod.

Michal Krčmář
zdroj: ČTK/PR/Český biatlon autor: Petr Slavík

České výpravě zatím v Oslu medaile chybí. Ale zatímco v dosavadním průběhu se spíš jednalo o nezdary či smůlu, Krčmář se postaral z českého pohledu o příjemné překvapení. Na víc dnes neměl. "Musím potrénovat běh, ty hvězdy jsou jinde než já," uznal po životním závodě Krčmář. "Takže po letošní sezoně mám před sebou další přípravu, musím se do další zimy posunout. To je pro mě výzva," našel další motivaci.

"Už se mi to líbilo v Ruhpoldingu letos, kde jsem si to vyzkoušel být takhle vysoko. A jsou to strašně příjemné pocity," řekl Krčmář. Nevěřil, že by podobný výsledek mohl zopakovat právě na MS. "Ale čtyři nuly je super výsledek, takže jsem na trati nechal všechno. Možná by se daly najít chybičky, ale teď si ten úspěch užiju," prohlásil.

Když "vyčistil" Krčmář poslední střeleckou položku dvacetikilometrového závodu, kouč Ondřej Rybář zaťal na střelnici ruku v pěst. "Zajímavé, čtyři nuly," pokýval uznale hlavou. "Jsem za to strašně rád, protože to je nové jméno v první pětce. Michal je naší budoucností, tenhle výsledek do desítky kluci potřebovali," radoval se Rybář.

Je nám líto, video expirovalo.
Fourcade byl i s jednou chybou nejrychlejší - sestřih vytrvalostního závodu

Podle trenéra Rybáře si v aktuální sezoně Krčmář srovnal hlavně psychiku. "Říkal jsem si, že nesmím dělat dneska nic jiného než při ostatních závodech," uvedl Krčmář. Už při tréninku se mu dařilo. "Ležky jsem tam střílel rychle, abych něco netrefil, a ono to tam pořád padalo," usmíval se nad skutečností, že biatlonisté neradi střílejí v přípravě čistě, neboť potom se většinou netrefí v závodu. "Ale získal jsem tím jistotu," konstatoval Krčmář.

Nejjistější si je při střelbě vleže, "stojky" ale dnes raději pojistil a déle mířil. Při poslední ráně na první položce vestoje si dával obzvlášť načas. "Vůbec celá ta první stojka byla ve stresu. Pak to ze mě docela spadlo a jsem moc rád, že jsem to udržel za nula," zopakoval.

Díky svému výkonu si pojistil účast v závodu s hromadným startem, který má rád. Mezi seniory ho začal jezdit až v této sezoně a právě v Ruhpoldingu v polovině ledna se blýskl pátým místem. "Bude to mazec, dost závodů v málo dnech, ale já se na to těším," řekl Krčmář, kterého čeká ještě v sobotu štafeta. "Uvidíme, jak to trenér postaví," řekl. "My se na to s klukama těšíme, kdy jindy by nám to mělo klapnout než na mistrovství světa. Věříme si," řekl v euforii.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články