Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Arménie

Češky a medaile? Klíčem ve vytrvalostním závodu bude výborná střelba

Oslo – Dva dny volna a jde se znovu na to. Mistrovství světa v biatlonu pokračuje vytrvalostním závodem biatlonistek. Klíčová otázka zní: Vyvaruje se Gabriela Soukalová střeleckých chyb a nenapodobí pokažený výkon ze stíhacího závodu? Běžeckou formu vedoucí žena Světového poháru má. Ve stíhačce však na střelnici pětkrát chybovala. Mezi širší okruh patří i Veronika Vítková, k největším kandidátkám na cenný kov také bezpochyby všechny tři medailistky ze stíhačky – Laura Dahlmeierová, Marie Dorinová Habertová a Dorothea Wiererová. Přímý přenos s bohatým předzávodním programem vysílá ČT sport a náš web od 12:30.

Laura Dahlmeierová
zdroj: ČTK/AP

Soukalová absolvovala stíhačku v neděli, ale dva dny volna by vyměnila za další závod. "Já bych radši zase jela. Mě to baví i navzdory tomu, že se to nepovedlo podle představ," řekla. "Člověk má v závodu porovnání a pro mě je to obrovská motivace. Teď, když se běžecky netrápím, tak bych nejradši závodila skoro pořád," prohlásila.

Pozitivní naladění vydrželo Soukalové i přesto, že jedenáctým místem ve stíhačce zaznamenala nejhorší výsledek sezony. "Takže mě mrzí, že jsem si to vybrala zrovna sem na mistrovství světa. Mohlo to ještě pár dní počkat do Chanty Mansijsku," připomněla stříbrná žena z loňského šampionátu v Kontiolahti v této disciplíně finále Světového poháru.

Je nám líto, video expirovalo.
Soukalová na tréninku střílela bezchybně, Puskarčíková odjela domů

Český tým přišel o Evu Puskarčíkovou, která se potýkala už od příjezdu do Osla s horečkami. Nahradí ji Barbora Tomešová, která se na nedávném mistrovsví Evropy prosadila do elitní desítky. České kvarteto pro vytrvalostní závod tak logicky doplňují talentovaná Jessica Jislová a Lucie Charvátová. "Skokanka" stíhacího závodu se dokázala polepšit o patnáct míst.

Ve vytrvalostním závodu se za chybnou ránu přičítá jedna minuta. Důležitá proto bude zvláště kvalitní střelba. Kandidátek na vítězství je v tomto závodu tradičně nejvíc. Zlato z Kontiolahti obhajuje Ruska Jekatěrina Jurlovová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články