Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Biatlonistky čeká štafeta. Důležitý první úsek pojede Jislová

Oslo - Velká očekávání směřují na české biatlonistky před štafetovým závodem. Jejich výsledné umístění bude značně záviset na tom, jak závod rozběhne na prvním úseku Jessica Jislová. Štafetu dále pojedou Gabriela Soukalová, Lucie Charvátová a Veronika Vítková. Přímý přenos sledujte od 15:00 na ČT sport a našem webu.

Jessica Jislová
zdroj: ČTK autor: Pavlíček Luboš

Štafeta bude obhajovat osmé místo z loňského šampionátu v Kontiolahti. "Uvidíme, jak Jessica zvládne první úsek, jinak by štafeta mohla bojovat o přední pozice," řekl šéftrenér Ondřej Rybář, který se na tomto složení na jednotlivých úsecích dohodl s koučem žen Zdeňkem Vítkem. "Bylo to o tom, abychom se s Rybisem (Rybář) sešli v názoru nebo případně argumentovali. Pak jsme vyhodnotili, že tohle je nejlepší," řekl v Oslu Vítek.

Ambice štafety, která loni byla ve všech svých pěti startech ve Světovém poháru na stupních vítězů a třikrát vyhrála, nejspíš nebudou medailové. Byť poslední letošní závod v Presque Isle česká čtveřice ovládla. Jenže právě v jiném a nejsilnějším možném složení. "Pokud se Jessice ten úsek povede, tak ta štafeta bude bojovat," věřil Vítek. Hranicí úspěchu a spokojenosti je pro něj šesté místo. "Ale bude to obtížné. Muselo by se všechno sejít," doplnil.

Jislová se už několik dní připravuje na křest ohněm. Je na svém prvním mistrovství světa, ve sprintu byla 42., ve stíhačce si o šest míst pohoršila. Do středečního individuálního závodu nenastoupila, aby šetřila sílu. "Myslím, že tu předvedla dobré výsledky," komentoval její dosavadní umístění Vítek. "Na nedávném mistrovství Evropy dobře rozjela štafetu, v hromadném startu tam byla šestá. Musí se s tím poprat," dodal.

Jislová věděla už před pěti dny, že štafetu velmi pravděpodobně pojede. "Pokud se nesplaší na střelnici, tak by to mohla dostřelit a nemusela by na kolo. Je to mladá holka a mladí lidé si občas nedělají až takové starosti," řekl Vítek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články